Search
Close this search box.

ZERYA: EN KORTFILM SOM BASERER SEG PÅ EN SANN HISTORIE

Jonas Slørdal Røvik

Et flerspråklig, flerkulturelt og internasjonalt filmprosjekt

På regi og manus er Zagros Cetinkaya. Dette er hans første kortfilm i profesjonell sammenheng. Tidligere har han laget tre dokumentarfilmer og én radiodokumentarfilm, i tillegg har han jobbet som krigsfotograf bl.a. i Syria og Irak.

– Etter hvert begynte jeg å savne filmsettet, manuskript, lys, lyd og innspillingsledere. Dermed tok jeg det første steget hos Filmkraft. 

I utviklingsfasen av manuset har Zagros fått muligheten til å jobbe sammen med Iram Haq og Peter Rosenlund som dramaturgveiledere.

– Dette har vært en veldig god erfaring for meg, og jeg må takke Linda May Kallestein og Filmkraft som har støttet meg og hatt troen på både manuset og historien, forteller Zagros.

Kortfilmen baserer seg på en sann historie, og handler om Zerya og mannen hennes, som begge er på flukt til Norge. De reiser vekk fra det kjente, i håp om å komme til trygghet. Underveis går mannen hennes fra henne, og hun blir utsatt for voldtekt av en annen flyktning. Etter tre uker ender reisen hennes endelig i Norge, men på asylmottaket møter Zerya gjerningsmannen.

Det tok ett år før manuset var klart for produksjon. I denne fasen fikk Zagros muligheten til å jobbe sammen med Vinterfilm.

– Fra første dag har jeg hatt veldig god kjemi med produsentene, fotografen og alle andre som har vært involvert.

Han forteller videre om en god atmosfære på filmsettet under innspillingen, og at alle har utført arbeidet sitt på en profesjonell måte. Enkelte dager har antallet på sett vært oppe i 35 personer inkludert statister.

– Den eneste utfordringen vi har møtt er været, sier Zagros.

Nå har han tatt plass i redigeringsrommet, og ser tilbake på en lang og lærerik reise.

– Vi har prøvd mange forskjellige varianter av manus, og nå prøver vi også flere forskjellige i klippingen for å finne den rette følelsen. Jeg er veldig spent på å se resultatet.

De planlegger å ha premiere på filmen i august.

Share the post