RegPortal er åpen for søknad til proff-veiledning.

PROFF-VEILEDNING

Målgruppen er vår profesjonelle filmbransje. Vi har knyttet til oss erfarne aktører fra bransjen som kan bistå med veiledning for å spisse prosjekter som Filmkraft har bevilget tilskudd, eller som er under utvikling og i en søkeprosess. Filmkraft tilbyr Proff-veiledning innenfor produksjon, manus- og dramaturgi, spill og pitch.

Denne ordningen er et ekstra tilbud utover den begrensede veiledningen våre konsulenter kan yte. Merk for øvrig at de fremover kun vil veilede og følge prosjekter etter at de har fått tilskudd hos oss. Søknad om Proff-veiledning under en av ordningene nedenfor sendes inn via RegPortal.

MANUS- OG DRAMATURGIVEILEDNING

Filmkraft tilbyr manus- og dramaturgiveiledning på fiksjon, dokumentar og spill i form av en-til-en møter med våre erfarne veiledere. Vi har dramaturger knyttet til Filmkraft og tilbyr deg veiledning med en av disse. Inntil 10 veiledningstimer pr prosjekt.

Våre veiledere: T.B.A.

 Kort om ordningen

  • Søker og veileder avtaler selv formen på veiledningsforløpet  (møter/mail/digitalt)
  • Manus- og dramaturgiveiledning gis kun en gang pr. prosjekt
  • Den som blir veiledet sender rapport til Filmkraft etter endt veiledning
  • Det skal ikke gå mer enn 6 måneder fra tilsagn er gitt til rapport sendes til Filmkraft

Saksbehandling

Normal behandlingstid er maks fire uker. Alle søknader om veiledning må sendes inn via vår søknadsportal.

Alle søknader om veiledning må gå gjennom vår nye søknadsportal.

 

Manusveileder fiksjon er Petter Rosenlund.

Han har jobbet som manusforfatter for film og tv de siste tjue årene. Hans meritter inkluderer den kritikerroste og prisvinnende Kampen om Tungtvannet» (2015), som med sine 1,7 millioner seere fikk en av de absolutt høyeste ratingene for et TV-drama i Norge noensinne. Rosenlunds siste suksess er den internasjonale spionthrillerserien Hamilton, basert på den svenske forfatteren Jan Guillous

bøker. Hamilton hadde premiere på TV4/ C More i januar 2020, og var deres største internasjonale prosjekt så langt.

Rosenlund har også skrevet en rekke skuespill for teater, og er oversatt til 9 språk og oppført på mer enn 20 scener i Europa. Han er vinner av Ibsenprisen, Amanda og Arks Barnebokpris. I Norge er hans stykker blant annet oppført på Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater, Teatret Vårt, Brageteatret, Det Norske Teatret og Nationaltheatret.

Manus-/dramaturg for dokumentar er Steffan Strandberg.

Han har jobbet som filmregissør i 27 år. Bak seg har han kinofilmene 7 Himmel og Natta pappa henta oss, samt er rekker Tv-serier og enkeltstående dokumentarer. I dag driver han det Kristiansands-baserte produksjonsselskapet Come Back Films AS, og er engsejert i flere pågående produksjoner.