FILM ROOKIES MANUS-KONKURRANSE

Bli med å konkurrere om den beste filmscenen – som blir filmet 4 ganger med 4 forskjellige regissører i spissen for filmteam som består av unge filmskapere og skuespillere fra BUT v/Rogaland Teater våren 2020.

Frist for innlevering av ferdig scene i word format er mandag 6. januar 2020 til: anne@filmkraft.no *merk innsendelsen med fullt navn, alder og bosted.

MANUSKONKURRANSE - Skriv en filmscene

Oppgaven:

– Skriv ut en scene fra 3 unge menneskers liv
– Skuespillerne er i alder 15-17 år
– Situasjonsdrevet scene
– finn en situasjon der tilskueren tenker: hva kommer til å skje nå?
– en situasjon som skaper konflikt mellom karakterene og som tvinger dem til å handle/gjøre noe/si noe.
– husk at karakterer som oftest skjuler hva de mener/føler
(slik at vi som tilskuere skal kunne gjette oss fram til det..)
-gi karakteren din et tydelig mål.
– det er fint hvis scenen slutter helt annerledes enn hvordan den begynte.
– tenk her og nå

-ha i bakhodet at filmscenen må kunne filmes på en opptaksdag

 

Tillegg: 3 linjer backstory, hva har skjedd før denne scenen kommer…

 

Krav:
Du må være bosatt i Rogaland.
Du må være mellom 16-30 år.
Du må være tilgjengelig for å jobbe ferdig scenen din med filmkonsulent og dramaturg i januar.

 

Vinner trekkes ut i uke 2 i 2020!

 

Blir det din scene FILM ROOKIES skal jobbe med våren 2020?

 

 

**FILM ROOKIES prosjektet starter hver senhøst med en manuskonkurranse hvor man skal skrive en filmscene med unge mennesker i hovedrollene. Manusforfatter som får sin scene valgt ut får jobbe sammen med dramaturg før den gis videre til fire nyetablerte regissører fra den regionale filmbransjen i Rogaland. Deretter avholdes casting av skuespillere v/BUT, regissører og teknisk crew besettes og det arrangeres tekniske workshops for alle fagfunksjoner. En lørdag midt i mars er det kickoff på teateret med workshop i skuespillerinstruksjon sammen med regissørene Arild Østin og Silje Salomonsen, sistnevnte er også kjent skuespiller. Produsent Screen Story planlegger og gjennomfører så sammen med de unge filmteamene og skuespillerne fire opptaksdager i mai måned. Klipp skjer i mai/juni og premierer av de fire filmscenene er under Filmkraft Talents TALENTTIME 17. juni 2020. Hovedtanken bak FILM ROOKIES er at unge skuespillere skal få prøve seg foran et filmkamera kontra det å stå på en scene, unge filmregissører får brynt seg i skuespillerinstruksjon og det å regissere en filmscene de ikke har skrevet selv og unge filmskapere skal få kursing i teknisk utstyr og opparbeide seg produksjonserfaring fra filminnspilling. Hvert år deltar 40-60 unge med interesse for å utforske film som sitt virke i dette talentprosjektet, som er det største enkeltstående talentprosjektet i Filmkraft Talent.

 

Prosjektet eies av Filmkraft Talent, som er en del av Filmkraft Rogaland og et samarbeid mellom Filmkraft Talent, BUT v/Rogaland Teater og en lokal produsent. I år, som i fjor er dette Screen Story. Prosjektet finansieres av KUD midler.