ÅRETS ÆRESPRIS OG ÅRETS TALENT

Under årets siste ROGALERRET delte Filmkraft ut følgende priser og mottakerne var:

ÅRETS ÆRESPRIS gikk til NILS PETTER DEVOLD MIDTUN (53 år)

Filmkraft delte ut et arbeidsstipend på kr 40.000 til en fagarbeider i vår region: med ambisjon om å gi denne personen en velfortjent oppmerksomhet for lang og tro tjeneste for filmen i Rogaland.

Utdrag fra talen for ham (med referanser til filmtitler han har jobbet på):
HYSJ! Du har vært en FRONTKJEMPER og KOMPIS og bidratt på flere plan ved å tilby et sterkt visuelt blikk på både de regionale og de nasjonale historiene. Vår tro på deg som filmskaper kan FLYTTE FJELL og du er alt annet enn en GRÅSTEIN. Få fra Rogaland kan skimte med en så variert CV med alt fra ditt VIEW på livet, sikkerhet om bord på plattformer og kortfilmer for mange av våre filmskapere.

HURRA FOR DEG – du har SATT SPOR I UNIVERSET! Ingen kan kalle deg for GAMLINGEN. Du holder enkelt tritt med INGEBRIGTSEN når du kjører MAXI TAXI på statskanalen.

ÅRETS TALENT gikk til SANDER LID FISKÅ (20 år) Han fikk et arbeidsstipend på kr 20. 000.
Sander Lid Fiskå kom til Filmkraft Talent som 17-åring og vinner av pitchekonkurransen til Filmverksted 2019. Som vinner fikk Sander mulighet til å skrive manus og regissere kortfilmen «Neste Dør», som ble produsert av Vinterfilm i Stavanger. Filmen fikk sin premiere i 2021, da den vant Amandus for beste fiksjon kortfilm. Videre ble filmen også vist under Den Norske filmfestivalen i Haugesund og Nordisk Panorama 2021. Sander har i tillegg til Neste Dør også laget én av fire filmer i årets Film Rookies. Sander har vist en stor og kreativ fortellertrang og vi ønsker han lykke til videre i sin karriere som filmskaper.