IDÉWORKSHOP M/PITCH

I midten av november arrangerer Filmkraft Talent IDÉWORKSHOP MED PITCHEKONKURRANSE ledet av forfatter TERJE TORKILDSEN her på Filmkraft.

Deltakerne kunne søke seg på workshopen med idé/synopsis på temaet «START». Kriterier for idéene var at man meldte seg på med en idé til en fiksjons kortfilm, max lengde på filmen skal være 5 minutter, kun en opptaksdag, max 3 roller, opptak skal finne sted i Rogaland, fortrinnsvis 1 location og søker må være bosatt i Rogaland og i alder 16-30 år.

Premie for den som vinner den avsluttende pitchen i workshopen er profesjonell produksjon av egen kortfilmidé i ønsket fagfunksjon under veiledning av mentorer i FILMVERKSTED, et Filmkraft Talent prosjekt våren 2020. Tidligere kortfilmprosjekter som har blitt til gjennom dette programmet er kortfilmene ANTONYM, BØLLE, FØDSEL OG MACHO MATCH.

Filmkraft Talent fikk inn mange gode søknader til workshopen og valgte derfor å gi hele ni filmskapere med ganske så stor spredning i alder og erfaring plass i workshopen.

En presentasjon av de ni følger her:

Aiko Grouleff, 18 år, har drevet med film i 3 år og drevet mediebyrå i 1 år. Han har produsert flere kortfilmer til konkurranser på fritiden og har også skrevet manus og noveller i flere år. Framover ønsker han å komme seg inn i den norske filmindustrien og gjerne jobbe med regi/manus.

Lisa Ravna Rørmoen er 22 år og fra Grimstad. Hun avsluttet nylig en Bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon ved Universitetet i Stavanger. Lisa har vært en av ti deltakere i den halvt år lange Filmkraft initierte workshopen KORTDOK2019, hvor hun hadde både foto og klipp på produksjonene i workshopen. I tillegg har hun mottatt FILMKRAFT START-STIPEND og er i produksjonen av en kortdokumentar som skal ferdigstilles til våren i sitt prosjekt. Nå prøver hun seg som frilanser i filmbransjen i Stavanger.

Emma Asland er 18 år gammel, født og oppvokst i Stavanger. Hun har drevet med film og skuespill så lenge hun kan huske. Emma var med på FILM ROOKIES 2019, der hun hadde manus og regi på filmen «Olivia». Hun var også regissør på kortfilmen «Macho Match», et annet Filmkraft Talent-prosjekt. Emma Filmkappløpet2019 i kategorien Talent arrangert under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Hun vant også et Filmkappløp i Sandnes under filmfestivalen KORT i 2016. Hennes plan for fremtiden er å ta en Bachelor-grad innen filmregi, for å så senere jobbe med manus og regi, i tillegg til skuespill!

Eskil Kitching er 18 år og går tredje år på Medier og kommunikasjon ved Hetland VGS. Han har lenge drevet med film og redigering, og har store ambisjoner om å jobbe med dette i fremtiden. Interessen ligger innenfor alt fra dokumentarfilm og musikkvideoer, til kortfilmer og kunst. Det viktigste for Eskil er å kunne være kreativ i alt han gjør, samtidig som han vil beholde mening i det han skaper.

James Froment er 24 år gammel og en av de mer erfarne i gruppen av utvalgte deltakere i år. Han flyttet til Sandnes fra Manchester etter å ha jobbet 5 år i den britiske mediebransjen. James har jobbet med show som ITV The Voice, BBC Radio 6 Live, World Para Swimming Championship og Manchester City «The Ultimate trophy lift». Han ser frem til å delta i workshopen og ikke minst til å benytte anledningen til å stifte nye bekjentskap innen bransjen.

Daniel Revne, 18 år, går siste året med studiespesialisering media på videregående skole. I de siste to årene har han funnet interessen for film, og vært med på så mye som mulig av det Filmkraft Talent har kunnet tilby. For fremtiden har Daniel lyst til å skrive flere historier som interesserer ham og forhåpentligvis andre.

Leo Kramer, 18 år, er fra Stavanger og går siste året på Vågen Videregående i Sandnes. Han har holdt på med film siden han var 13 år og han har jobbet på alt fra kortfilmer til spillefilmer, musikk videoer, tv produksjoner, serier, konserter, reklame osv. Leo er også stills fotograf og har vedsiden av skolen jobbet med nyheter, konserter, portretter, natur, film sett osv. Leo har vært aktiv deltaker i talenprogrammene til Filmkraft Talent helt siden han var 14 år. Når Leo er ferdig med videregående vil han produsere mer film og flytte videre til Oslo. Målet hans med film er å formidle en historie som kan tolkes på flere måter og samtidig være underholdene.

Margareta Berg Hagen, er 27 år, og har en Bachelor i film og en master i film produksjon. Hun har jobbet som litt av hvert men driver nå mitt eget film og foto produksjonsfirma som heter Rock Garden Productions med kontor i Haugesund. Margaretas ønske for fremtiden er å produsere og skrive for TV.

Sander Lid Fiskå er 17 år. Han har drevet med teater siden barneskolen og fikk interessen for film på ungdomsskolen. Sander har laget en del egne kortfilmer og vært litt involvert i Filmkraft Talents prosjekter allerede. Han er veldig glad i å jobbe med tekst og har vært med å sette opp et teaterstykke som ble vist opp på KHIO hvor han og noen andre ungdommer både skrev og spilte. Sander liker godt å være skuespiller, men liker nesten enda bedre å regissere. Drømme jobben er å bli regissør.

Deltakerne skal jobbe sammen i workshopen i Filmkrafts lokaler den 11 og 12 november sammen med forfatter Terje Torkildsen og rådgiver Marie Fuglestein Lægreid fra Filmkraft. Den 14 november møtes deltakerne til selve finalen, en pitch ledet av TERJE TORKILDSEN foran et fagpanel bestående av følgende personer med tilknytning til filmbransjen i regionen: produsent Gunhild Oddsen fra GoFilm/Screen Story AS og produsent Gary Cranner fra Chezville, produksjons- og informasjonsrådgiver Ingunn Myklevoll Sjøen fra Mediefondet Zefyr og ansvarlig for Filmkraft Talent -seniorrrådgiver Anne Lærdal fra Filmkraft Rogaland.

Vi ønsker alle de ni deltakerne i workshopen god jobbing med videreutviklingen av sine ideer og lykke til med pitch – måtte dere alle høste masse ny erfaring, knytte nye spennende kontakter og den beste pitchen stikke av med hovedprisen: produksjon av egen kortfilmide i et Filmkraft Talent prosjekt våren 2020!