Foto bildet over: Grethe Nygaard. Fra utekinovisning av Mongoland.

TAKK FOR DENNE GANG HAUGESUND

En fantastisk uke med workshops, seminarer, prisutdeling og ikke minst massevis av gode filmer under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund 2022.

BRANSJEPRAT PÅ BEDEHUSETS BAR & BAZAAR

Alt som kunne krype og gå av profesjonell film-, TV- og spillbransje dukket opp på Bedehusets Bar & Bazaar for en uformell bransjeprat med Filmkraft . Det kom fram mange gode innspill om hvordan vi sammen kan styrke og videreutvikle Haugalandet som filmbransje. Et av forslagene var at Filmkraft er mer til stede i Haugesund og omegn med f.eks. Beste Praksis, Rogalerret og andre bransjerelaterte aktiviteter.

FILMKAPPLØPET

10 filmcrew fikk 48 timer på å lage en kortfilm på maks 2 minutter med temaet «FRI». Totalt var mer enn 40 aktører involvert i produksjonene som ble vist på Lille Maritim søndag ettermiddag. Samtlige filmer som deltok i konkurransen ble vist på TV Haugaland uken etter festivalen.

 

Vinner av klassen; profesjonell – og et arbeidsstipend på hele 20.000 kroner var Daniel Nils Roberts.

 

Årets Joker i klassen; profesjonell, også belønnet med et arbeidsstipend ble Thomas Mortveit.

 

I klassen talenter stakk 17 år gamle Anna Monstad fra Tysvær av med seieren, og et arbeidsstipend på 10.000 kroner.

 

Filmkappløpet arrangeres i forbindelse med åpningen av Den norske filmfestivalen i Haugesund, og er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland, Appex og Den Norske Filmfestivalen.

AMANDAPRISUTELING

Tradisjonen tro ble det delt ut Amandapriser i lørdag kveld fra Festiviteten i Haugesund. Direktesendt TV på TV2 med Odd-Magnus «Odda» Williamson som programleder. Pål Sverre Hagen vant Amanda for beste mannlige skuespiller i filmen The Middle Man. Verdens Verste Menneske var kveldens mestvinnende film med hele fem Amandaprisen.

NORDIC HAPPY HOUR

Filmkraft inviterte deltakerne på Nordic Film Market til en liten matbit og noe godt i glasset før åpningsfilmen i New Nordic Films programmet. Åpningsfilmen var Triangel of Sadness med regi og manus av Ruben Östlund.

NEW NORDIC FILMS

I tillegg til de 8 produsentene som ble plukket ut til å motta New Nordic Films-akkreditering fra Filmkraft, var det flere andre fra Rogalandbransjen som deltok på årets marked.

Spennende program med politiske debatter, filmer, pitcher av nye nordiske prosjekter, en-til-en-møter, nettverking og visning av work-in-progress prosjekter som snart kommer på kino og strømmetjenester. Hektiske dager med mye faglig påfyll i et Haugseund som viste seg fra sin beste side.