Søk
Close this search box.

GRATIS WORKSHOP I OSLO

[vc_row row_height_percent=»0″ override_padding=»yes» h_padding=»2″ top_padding=»4″ bottom_padding=»2″ overlay_alpha=»50″ gutter_size=»3″ column_width_use_pixel=»yes» shift_y=»0″ z_index=»0″ column_width_pixel=»900″][vc_column width=»1/1″][vc_custom_heading auto_text=»yes» heading_semantic=»h1″ text_size=»fontsize-107144″ uncode_shortcode_id=»177634″]FEST TG 2020[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=»0″ overlay_alpha=»50″ gutter_size=»3″ column_width_use_pixel=»yes» shift_y=»0″ z_index=»0″ column_width_pixel=»900″][vc_column width=»1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=»154796″ text_color_type=»uncode-palette» text_color_solid=»#ff0000″ border_color_type=»uncode-palette» border_color_solid=»#ff0000″]Filmworkshop for unge regitalenter med Hisham Zaman

-et kurs i visuell historiefortelling

 

Påmelding til: aase@snowfallcinema.no

Søknadsfrist 25. mai.

 

Gjennom en filmworkshop på 2 helger + 1 uke ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge regitalenter få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling. Workshop vil omfatte produksjon av en kortfilm og gi deltakerne mulighet til å utforske filmfaget og styrke søknad til videre filmutdanning. Deltakerne vil få grunnleggende opplæring i manusarbeid, skuespillerinstruksjon, bearbeiding av visuelt konsept, foto og klipp.

Workshop skal holdes i Oslo i juni og august. Tilbudet er gratis. Workshop er åpent for alle. Vi vil prioritere søkere med minoritetsbakgrunn. 

Initiativet kommer fra filmskapere og tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes og er et samarbeid mellom Hishams produksjonsselskap Snowfall Cinema og Den Norske Filmskolen ved Karin Julsrud. Åse er prosjektleder og har ansvaret for rekruttering, planlegging og gjennomføring. 

Etter å ha sittet i opptakskomiteer for nye studenter til filmskolen ser vi at tilfanget av søkere med ulik kulturell bakgrunn er nærmest ikke eksisterende. Vi tilbyr derfor en workshop som er rettet mot unge regitalenter som trenger å styrke sin søknad til høyere filmutdanning eller som sliter med å få sitt første tilskudd.

Jeg mener at talent handler om hvilke historier du bærer på og din evne til å formidle disse og at filmfaget kan tilllæres. Vi er overbevist om at det finnes historier og talenter i Norge som ikke finner veien til filmskolen eller til de etablerte institusjonene. (Hisham Zaman)

Noen utdrag fra Hishams tidligere studenter:

«Hisham er et meget generøst menneske, både når det kommer til at dele ud af sin faglige viden som underviser, men også når det kommer til at skabe et autentisk og personligt sprog om kunstnerisk praktsis med sine studenter. Hisham forstår at se den enkelte og er ikke bange for dykke ind i, hvad som gemmer sig der.»

Sigurd Bleken, student ved regilinja på Den Norske Filmskolen

«Et av mine favorittkurs var «Speedfilmen». Kurset utfordret meg til bruke min intuisjon og mine analystiske evner. Hisham har en helt unik måte å lese film på noe jeg lærte utrolig mye av. Han stiller skarpe spørsmål som får meg til å tenke og han ser alltid etter kvalitet i min visuelle visjon. « 

Mohamed Chakiri, tidligere student ved Den Norske Filmskolen

«Hisham har varit en av de viktigaste, om inte den viktigaste læraren før mig på Den Norske Filmskolan, Han visade mig att en historia er noe du allerede har, og att faget er noe du lær.

Det var Hisham som öppnade upp det personliga fortellandet før mig, som er det viktigaste vi har som filmskapere. «[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Del posten