Søk
Close this search box.

NY DOKUMENTARKONSULENT

[vc_row row_height_percent=»0″ override_padding=»yes» h_padding=»2″ top_padding=»4″ bottom_padding=»2″ overlay_alpha=»50″ gutter_size=»3″ column_width_use_pixel=»yes» shift_y=»0″ z_index=»0″ column_width_pixel=»900″][vc_column width=»1/1″][vc_custom_heading auto_text=»yes» heading_semantic=»h1″ text_size=»fontsize-107144″ uncode_shortcode_id=»207691″]This is a custom heading element.[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=»648439″]

Ny dokumentarkonsulent i Filmkraft er Line Hatland (53). Line stiller med bred erfaring innen ideutvikling, regi og formidling av dokumentarfilm både nasjonalt og internasjonalt. Line har også erfaring fra den andre siden av bordet som medlem i «Utvalget for Kortfilm og Dokumentar» i Fond for Lyd og Bilde og var utvalgsleder fra 2021 til 2022. Hun har sin base i hovedstaden, men stiller med aner fra Haugalandet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image media=»77062″ media_width_percent=»100″ uncode_shortcode_id=»430894″][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text uncode_shortcode_id=»840073″]

Line har jobbet i bransjen i over 20 år og har regissert både tv-dokumentarer, kunstdokumentar og serier. Hun har vært engasjert i forbundet Norske Filmregissører og stiller med spesialisering innen dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda, Master i visuell antropologi fra Universitetet i Manchester, Cand Mag fra Universitetet i Oslo, mellomfag i sosialantropologi, grunnfag i film og tv ved Universitetet i Trondheim og grunnfag i sosiologi. Den siste dokumentaren Line hadde regi på var Bortebane (Medieoperatørene), en kinodokumentar for 12 -13 åringer. Hun har reist land og strand rundt med den for Den kulturelle skolesekken. Om dette sier hun at det har vært rørende å se tusenvis av ungdommer lukke øynene og se for seg den dokumentarfilmen de selv vil lage.

-Jeg er derfor veldig takknemlig for å få lov til å være dokumentarkonsulent hos Filmkraft en liten stund. For meg kjennetegnes bransjen i Rogaland av sterke dokumentarfilmprodusenter. Den høye tettheten er ganske særegen. Slik jeg ser det har dokumentarfilmskapere i Rogaland en unik mulighet i de nærmeste årene til å utvikle ideer til store og små produksjoner. Det er litt pompøst å si det, men jeg tror at det er sant, at det i praksis vil si noen av de beste forutsetningene i hele verden.

-Jeg har en ganske bred smak, jeg definerer dokumentar ganske vidt. For meg er en dokumentar et argument om virkeligheten. Om hva og hvordan er opp til regissøren. Jeg gleder meg til å se og høre om prosjektene dere skal i gang med eller har underveis. Jeg håper det blir et bredt spekter av genre og regissører. Det er en spennende tid vi har foran oss.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=»884046″]

Vi er veldig glade for at Line ønsker å jobbe sammen med oss de neste 1,5 år og ser frem til hennes oppstart rett etter sommerferien og til at hun skal bli med på vår tredje søknadsrunde i august. Line er ansatt i 50% stilling og kommer til å pendle til Sandnes, delta på relevante festivaler og arrangementer og ha faste hjemmekontordager slik fiksjonskonsulent Linda May har.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Del posten