Søk
Close this search box.

PRODUKSJON- OG BRANSJERÅDGIVER

Filmkraft har fått fast produksjons- og bransjerådgiver!

Marie Fuglestein Lægreid (36) er ansatt som vår nye Produksjons- og bransjerådgiver. Vi er veldig glade for å ha henne med fast i staben igjen.

Vi kjenner Marie veldig godt allerede. Hun var innom Filmkraft første gang i 2019, var en stor bidragsyter til etableringen av Beste Praksis og var rådgiver for bransjen.  Etter noen år gjorde familiesituasjonen det slik at Marie flyttet til Stord. Marie jobbet en stund for Mothership Entertainment AS i Bergen og produserte blant annet de to første sesongene av Rykter for NRK og var post-produsent på dokumentarserien Operasjon Lost Boy for Warner Bros, Discovery International.

Samtidig implementerte vi produksjonsrådgivers stemme i Vedtaks- og innstillingsmøter og Marie ble del av VIM som deltidsjobb. På den måten beholdt hun kontakten med filmsenteret og holdt oversikten over bransjens virksomhet. I februar 2023 startet Marie fulltids engasjement for Filmkraft igjen med base på Stord. Dette gjorde vi som en testordning. Testen er bestått med glans og Marie har vist at denne rollen er viktig å ha ved filmsenteret. Av den grunn besluttet styret å utlyse stillingen Produksjon- og bransjerådgiver tidligere i høst.

Vi ble veldig glade da Marie søkte stillingen og like glade da hun nå nylig signerte. Marie vil fortsette å være del av saksbehandling av filmprosjekter, være ansvarlig bransjerelaterte ordninger og være besluttende myndighet i VIM. Hun vil i tillegg være tett på bransjen, ha ansvar for kompetansehevende tiltak ved filmsenteret og bistå med produksjonsrådgivning.

Marie Fuglestein Lægreid driver på si DUOfilm AS. Dette selskapet startet hun sammen med Linda Bolstad Strønen i 2010. De har siden den gang begge fått seg fulltidsjobber, og arbeider med Sørfond prosjekter som en hobby. Slikt arbeid vil aldri forekomme i Marie´s oppsatte arbeidstid i Filmkraft, og Marie eller DUOfilm kan ikke søke Filmkraft-midler. Filmkraft mener at hennes engasjement i selskapet ikke vil konkurrere med regionens filmskapere, derimot ser vi verdien av at hun kan bruke sin verdifulle erfaring fra arbeidet i selskapet med internasjonale samproduksjoner som rådgiver for vår regionale filmbransje.

Velkommen tilbake i full stilling, Marie! Vi gleder oss!

Del posten