FILMKRAFT TALENT START-STIPEND

Hvert år deler Filmkraft Talent ut Start-stipend til nye filmskapere i Rogaland

Start-stipendet er på max kr 25 000 og er i hovedsak ment til å produsere en kortfilm fra A – Å. Får man innvilget sin søknad kan man låne teknisk utstyr hos Filmkraft Talent. Her kan du lese litt om de prosjektene som har fått støtt så langt i i år. Og husk at de ferdige produksjonene kan du se på Talenttimen 14. desember kl 18:00 i sal 2 på KINOKINO. Velkommen.

Vil DU søke om et Start-stipend kan du lese mer her om hvordan du går fram og hva som kreves i din søknad.

LES MER OM START-STIPEND

Vilde Bakkevik er 27 år og bosatt i Haugesund. Vilde fikk Start-stipend for å skrive to kortfilmmanus. Hun har hatt veiledningsmøter med Filmkrafts mansukonsulent for fiksjon Linda May Kallestein.

Vilde beskriver seg selv slik:

Fra jeg var liten har jeg alltid skapt og skrevet historier – det har blitt min måte å tolke og forstå ting på. Å kunne plassere karakterer som er motsatt av meg selv i situasjoner for å se hvordan de reagerer, hva de gjør og hvilke valg de tar.

Sofie Bjørdal Løvereide og Frida Feline Nilsen mottok Start-stipend for å ferdigstille Sofie sitt prosjekt Lotterleben. Sammen gjorde de postproduksjon på kortfilmen.

Sofie B. Løvereide (Løvereide Productions) er en ung filmkunstner og regissør fra Stavanger med en BA i Film ved University of Reading i England. Frida Feline Nilsen er en ung multimedia-kunstner fra Stavanger. Hun har et eget selskap, Eural Art Productions hvor hovedfokus er å produsere kunstneriske uttrykk i form av lyd og levende bilder.

(Bildet til venstre er fra Lotterleben)

Mats Kastellet er 21 fra Stavanger. Han har fagbrev i medigrafikk hos Animera AS og mediproduksjon fra Vågen vgs. Han laget sin første animasjonsfilm som seksåring.

Kvarg er han største prosjekt til nå. Kvar er en fjøsnisse som bor på gården Tagal. Han er en rampete liten nisse som skaper problemer. Mats sitt langsiktige mål med Kvarg er å skape en julekalenderserie.

Du møter Kvarg og Mats Kastellet på Rogalerret 7. desember.

(På bildet til venstre ser du Kvarg i egen person)

Aleksandar Nenad Zecevic bor på Åkra, og lager en «bakom»-doku om produksjonen av Adieu en novellefilm om Rabinowitz produsert av Noet AS og Maria Lavelle fra Haugesund.

Aleksandar sier dette om prosjektet:

Adieu har et erfarent og mangfoldig lag bak seg som vil gi interessante dimensjoner til dokumentaren. Adieu har fått AV-midler fra Filmkraft. Dokumentaren min følger filmproduksjon i nært samarbeid med Maria Lavelle fra Noet AS.

Håvard Vikingstad er fra Haugesund. Han har fått Start-stipend til å produsere sin kortfilm Himmelstreifer. Han har fått veiledning av Linda May Kallestein som er Filmkrafts manuskonsulent for fiksjon.

Håvard sier dette om prosjektet:

Hovedmotivasjonen bak filmen er å produsere et unikt verk som kan vise frem en bred kunnskap når det kommer til filmskaping, med et fokus på alt fra samarbeid med skuespillerne til produksjon av effektive og emosjonelle sekvenser.