TIL NEW YORK MED «NESTE DØR»

I dag drar Sander Lid Fiskå til New York for å delta i International Film Festival Manhattan

Marko Iversen Kanis er nominert til beste skuespiller for sin rolle i Neste Dør.

Neste Dør er et Filmkraft Talent Filmverksted prosjekt fra 2020. Sander Lid Fiskå vant fram med sin idé under en pitch i 2019, fikk videreutviklet og ferdigstilt sitt manus, og til slutt ble filmen produsert på oppdrag fra Filmkraft av Vinterfilm AS.

Sander har deltatt i flere Filmkraft Talent-prosjekter – nå senest med regi under Film Rookies 2022, hvor Vilde Bakkevig skrev manus. Sander startet på Westerdals i høst og har tre år igjen av sin filmutdanning.

Neste Dør kan vinne pris som beste kortfilm, beste regi og beste skuespiller. Filmen handler om selvmord og om å ende opp i skjærsilden i helvete.

Balder Scheen Jacobsen spiller den ene av to hovedroller i Neste Dør. Han er nominert til beste skuespiller.

Filmkraft Talent er allerede i gang med å hente inn nye talenter til Pitch for Filmverksted 2023. Pitchen finne sted på KINOKINO 16. november.

LES MER OM FILMVERKSTED 2023

Sander Lid Fiskå er en 20 år gammel filmskaper fra Tau. Til tross for sin unge alder er han allerede godt i gang med sin drøm om å jobbe som filmskaper. I New York kan han vinne pris for beste kortfilm og beste regi for kortfilmen Neste Dør.

Skal man til utlandet med filmen sin må man selvsagt ha en engelsk versjon av filmplakaten. The Next Door er på veg til International Film Festival Manhattan i New York denne uken. Hent hjem alle de prisene du kan bære, Sander. Lykke til i konkurransen. Bon Voyage.