TILDELINGER 2022 RUNDE 4

Filmkraft fikk inn 23 søknader om tilskudd til film og spill i årets fjerde tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 5 936 789 kroner. I styremøtet 7. desember ble det vedtatt tilskudd til 9 prosjekter med søknadssum over 100 000 kroner. Ingen administrative søknader har fått tilskudd i denne runden.

6 prosjekter fikk utviklingsstøtte og 3 prosjekter fikk produksjonsstøtte i denne runden, samlet kr. 2 875 000 kroner. Av dette er 70% dokumentar og 30% fiksjon/spill.

Av tilskuddene er kr. 400 000 anbefalt innenfor ordningen Mellomsteget. Oppsummert i våre nye satsinger av året for hele 2022 blir det da kr. 3 550 000 i Mellomsteget og kr. 650 000 i Filmbalanse.

​​​​​​

Bilder fra noen av prosjektene som fikk støtte i runde 4.

STYREVEDTAK - SØKNADER OVER KR 100 000
17395VIDUNDERLAND
Kroner350 000
FaseUtvikling
Søker Chezville AS
ProdusentJulia Joner
ManusArild Østin Ommundsen
RegiArild Østin Ommundsen
FormatLang fiksjon
Om prosjektetEn ambisiøs ung kvinne drar til bygda hun vokste opp i for å overbevise innbyggerne der om å satse på produksjon av vindmøller, men blir satt på store prøvelser når hun blir motarbeidet av sin egen søster.
17771RENESSANSEPRINSEN
Kroner500 000
FaseUtvikling
SøkerScreen Story Film og TV AS
ProdusentThorvald Nilsen
Manus Emily Louisa Millan Eide
RegiEmily Louisa Millan Eide
FormatDokumentar
Om prosjektetWilliam Heimdal er ein av dei mest lovande unge målarane vi har i Noreg, og han ønskjer å meistre måleteknikken som han lærer frå dei figurative meistrane. Men han føler seg misforstått av samfunnet, og skulle helst ha levd i ei anna tid. Då menn var menn, kvinner var kvinner og det klassiske måleriet vart respektert. Kvifor vert han kalla kompleks når det er alle andre som er kompliserte?
17751LILLESØSTER
Kroner125 000
FaseProduksjon
SøkerOppheim Film Production AS
ProdusentMalene Oppheim
ManusTone Andersen
RegiTone Andersen
FormatKort fiksjon
Om prosjektetLillesøster en en film om maktbalanse i et søskenforhold, og det å tørre å stå opp for seg selv og sine egne verdier. En bedrevitende og lett manipulerende storesøster bruker søsteren som alibi for å reise på hyttetur uten voksne. Hun hevder seg selv i gjengen gjennom å latterliggjøre lillesøsteren og sette henne i en pinlig situasjon. Helt til situasjonen snur, og lillesøster oppdager både sin egen kraft og selvstendighet.
17800Piraya 2022-7
Kroner 400 000
FaseUtvikling
SøkerPiraya Film AS
ProdusentTorstein Grude
ManusAnna Shishova-Bogolubova
RegiAnna Shishova-Bogolubova og Torstein Grude
FormatDokumentar
Om prosjektetUnndratt offentligheten.
17791SUPERCLUB RIVALS
Kroner400 000 - Mellomsteget
Fase Utvikling
SøkerSuperclubAS
ProdusentKjetill Hetlevik Johansen
Spill-designerAudun Egenberg
Art leadKjetil Sande
FormatSpill
Om prosjektetSuperclub Rivals blir et fotballmanagerspill for IOS og Android basert på det populære brettspillet Superclub.
17779UTENFOR
KRONER200 000
FaseUtvikling
Søker Von Mørner AS
ProdusentBjarte Mørner Tveit
ManusBjarte Mørner Tveit og Ola Waagen
RegiOla Waagen
FormatDokumentar
Om prosjektetEn dokumentarfilm eller -serie om suksessens bakside, regissert av den prisvinnende filmskaperen Ola Waagen som står bak titler som "Pels" og "Griseindustriens Hemmeligheter".
17810BYEN OG KATEDRALEN
Kroner200 000
FaseUtvikling
SøkerNuten Film AS
ProdusentAudun Skaug
ManusKari Klyve-Skaug
RegiKari Klyve-Skaug
Format Dokumentar
Om prosjektet“Byen og katedralen” er en dokumentarfilm på 60-90 minutter. I denne filmen vil vi la de eldgamle steinveggene være broen vår tilbake i historien, som en gjenstand som kan reise i tid. Vi vil la de 900 år gamle veggene hjelpe oss med å fortelle historier om mennesker som har stoppet eller passert katedralen, om noen av de som gikk inn - og om hvordan en by ble til. Filmen er tatt inn i det offisielle jubileumsprogrammet i 2025, og er tildelt rammetilskudd på 1,1 MNOK av Stavanger kommune.
17809HVEM DREPTE TINA?
Kroner350 000
FaseProduksjon
SøkerFilmhimmel 1 AS
ProdusentBjørn Eivind Aarskog
ManusBjørn Eivind Aarskog
Regi Bjørn Eivind Aarskog
FormatDokumentarserie
Om prosjektetI dokumentarserien Hvem drepte Tina? leter vi etter drapsmannen til Tina Jørgensen (20) som forsvinner på vei hjem fra Stavanger sentrum, 24. september 2000. Fem uker senere leder et væpnet ran politiet til Bore kirke, der de ved en tilfeldighet åpner en avløpskum og finner Tina. Hun er flyttet 30 km fra der hun forsvant. 
Ranerne blir raskt mistenkt for drapet. Men politiet mistenker også flere andre, den sjalu kjæresten hennes, en psykotisk serievoldtektsmann som kaller seg “Guds politimann”, en dansk drapsmann, en livsfarlig nabo, en barndomsvenn som tilstår drapet, og en sex-overgriper som vi konfronterer og som blir tiltalt for drapet av Birgitte og siktet for drapet av Tina.
17816FILMHIMMELEN-22573
Kroner350 000
FaseUtvikling
SøkerFilmhimmel 1 AS
ProdusentBjørn Eivind Aarskog
ManusBjørn Eivind Aarskog
RegiBjørn Eivind Aarskog
FormatDokumentar
Om prosjektetUnndratt offentligheten.