LINA HELVIK ER KLAR FOR SIGNATUR-PITCHEN 2022

Vi fikk inn mange sterke kandidater til årets Signatur-pitch, og valget falt til slutt på Lina Helvik med prosjektet Krokodillefittelippeskinn som handler om forventninger. Hun skal konkurrere med seks andre kandidater under Kortfilmkonventet 12. januar 2022. Både Kortfilmkonventet og Signatur-pitchen blir i år digitale.

Lina Helvik er en etablert aktør i filmbransjen i Rogaland, hvor hun har  jobbet aktivt i en rekke filmproduksjoner de siste årene. Hun er en allsidig filmskaper og har bl.a. regissert kortfilm, dokumentar og musikkvideo.

På dette prosjektet har Lina Helvik regi, Liss-Annett Steinskog på foto og Siw Angell-Olsen fra TallFilm som produsent. Manuset har de skrevet sammen etter en idé av Siw Angell-Olsen.

Signaturpitchen blir i år gjennomført digitalt. Til sammen vil inntil 7 deltagende prosjekt velges ut fra ulike norske regioner og konkurrere om en premie på 70.000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.

I vurdering av de ulike bidragene skal juryen legge vekt på regissørens egenart, stemme og signatur. Grad av profesjonalitet skal ikke være avgjørende. En mindre erfaren filmskaper skal stille på lik linje med en erfaren. Det er selve prosjektet og signaturstemmen som skal telle. Alle prosjekter vil være i en tidlig fase og juryens vurdering av kunstnerisk verdi og evne til å nå et publikum, skal vektlegges.