Tilbud: Gratis ONLINE VEILEDNING PITCH

Filmkraft, Vestnorsk filmsenter og Midtnorsk Filmsenter tilbyr online pitcheveiledning til profesjonelle produsenter og regissører i sine regioner i hele 2021. Denne ordningen fortsetter inntil videre hos Filmkraft.

Vi ønsker å sette fokus på pitch og innsalg av prosjekter. Målet er å styrke våre produsenter og filmprosjekters posisjon ytterligere, nasjonalt og internasjonalt.

Å holde en god pitch er en kunst, enten du har kommet med på et forum eller du får noen tilfeldige minutter med rette person i en mer uformell setting. Ofte har man bare en mulighet. Vi ønsker at våre bransjeaktører skal har de beste forutsetninger for å selge inn sine prosjekter og delta på de viktigste arenaene for finansiering, co-produksjon og andre ting som kan styrke prosjektene deres.

Se våre eksperter snakke om viktigheten av en god pitch her:

Online pitcheveiledning 2021 – som fortsetter ut i 2022:

Vi tilbyr online pitcheveildning en periode fremover med noen av de fremste ekspertene på området.

Man må søke om plass med et konkret prosjekt. Det er begrenset med plasser for individuell veiledning og hvert enkelt senter prioriterer plasser for aktører i sin region. Hvert prosjekt under individuell veiledning vil få prosjektet vurdert på forhånd og to samtaler á 60 min med en av våre fire eksperter.

Hvem kan søke veiledningen?

Profesjonelle regissører og produsenter som har et prosjekt i sen utvikling eller tidlig produksjon. Du kan søke med prosjekter i alle formater, enten du er valgt ut til et pitcheforum, har deltagelse på forum /marked i fremdriftsplanen eller skal møte en finansiør, salgsagent eller en commission editor.

Innhold i søknad:

NB: alt må leveres på engelsk. Merk søknad med prosjektets tittel.

 • Ønsket ekspert med begrunnelse
 • CV for produsent, regissør og produksjonsselskap
 • Send en prosjektbeskrivelse, synopsis, pilot eller utdrag av opptak
 • Finansierings og distribusjonsplan
 • Kort beskrivelse av hva du ønsker å oppnå med veiledningen
 • Når ønsker du at veiledningen skal finne sted?

Kriterier:

 • Regissør og produsent må delta sammen*
 • Du kan søke med flere prosjekter og derav til ulike eksperter (hvert prosjekt må være en egen søknad)
 • max en runde pitcheveiledning per prosjekt
 • Vi anser tildelt plass som bindende og du må selv dekke hele kostnaden om du ikke møter til avtalt tid
 • Frist: Det er viktig at man søker om veiledning i så god tid som mulig

*I spesielle tilfeller kan enten regissør eller produsent stille alene til veiledning. Dette må begrunnes tydelig. Hvert enkelt senter avgjør om man kan gjøre unntak.

Søknad sendes til: post@filmkraft.no

merk søknaden: Søknad Pitcheveiledning

 

Ekspertene:

Mikael Opstrup

Spesialist i prosjektutvikling, trailer, co-produksjoner og svært erfaren foredragsholder. Som Head of Studios på European Documentary Network skapte han deres guide for co-produksjon og har jobbet som konsulent og moderator for blant annet IDFA, Hot Docs, Nordisk Panorama, Institute of Documentary Film, Baltic Sea Docs, Docs Barcelona, In Docs, Dox Box med mer. Mikael har også utviklet og arranger workshops for blant annet Nordoc, Findoc og Ice & Fire Docs. I årene 1998 til 2002 var han produksjonskonsulent ved det Danske Film Instituttet og han har produsert dokumentarfilmer I en årrekke, nå sist for Final Cut Productions I København.

 

Helene Granqvist

Er svensk produsent med mer enn 30 års erfaring innen film og tv. Hun har utdanning fra Teaterhøyskolen i København og arbeidet de første årene som produksjonsdesigner for film, tv og teater. Siden 2000 har hun arbeidet som filmprodusent, og i 2011 startet hun produksjonsselskapet Nordic Factory Film. Hennes dokumentarfilmer er blitt vist på Sundance, Toronto, Tribeca og San Sebastian. Ut over å arbeide som produsent tar Helene Granqvist jevnlig oppdrag som pitchecoach og foredragsholder, både i Sverige og internasjonalt. Hun har hatt workshops for blant annet Baltic Event, Nordic Genre Boost & Nordic Talent, Discovery program v/ Gøteborg filmfestival, Finnish Film Affair og for New Nordic Films i Haugesund. Helene etablerte WIFT Sweden (Women in Film & Television) i 2013 og siden 2018 har hun også vært president for WIFT International. Hun er også medlem av European Film Academy.

 

Freddy Neumann

Freddy Neumann fokuserer på å øke en films potensielle rekkevidde og oppnå et internasjonalt publikum gjennom sitt arbeid som konsulent for både fiksjon og dokumentar. For Freddy er pitching mye mer enn bare en presentasjon av prosjektet, det er en kunstform. Han har jobbet i den danske og internasjonale film industrien i over 25 år og har gitt flere workshops og mesterklasser i både inn og utland om dette temaet. Han er en av de faste foredragsholderne til Dok.incubator. Hans spesial-områder er pitching og presentasjon, DNA-mapping, markedsføring og rekkevidde, strategiske kampanjer samt publikumsbygging.

 

Sibylle Kurz

Siden 1995 har Sybille Kurz jobbet som kommunikasjonstrener og fokusert på ‘The Art of Pitching’ for produksjonsselskaper, produsenter og manusforfattere. Hun underviser på flere universiteter, filmskoler og kunstskoler i Europa samt jobber som konsulent for flere deler av det kreative feltet.

I hennes insentive workshops gir hun deltakerne innsikt i utvikling av prosjekter før pitching samt å fin-justere pitchen til perfeksjon. Sybylle er medlem av European Film Academy, the European Woman’s Audiovisual Network og har vært en del av EAVE’s pedagogiske ekspertteam siden 1995. Hennes bok, ‘Pitch It’ har blitt publisert i 2015 i tredje opplag. Hennes motto er: «Si hva du tenker, gjør som du sier og vær det du gjør!»