Søk
Close this search box.

STARTSTIPEND VÅREN 2023

Filmkraft Talent deler ut STARTSTIPEND til unge filmskapere i Rogaland. Har du en idé til en kortfilm? Bærer du på en historie som bare du kan fortelle? Drømmer du om å «bli noe med film»? Filmkraft Talent STARTSTIPEND kan være det første steget på en lang reise. Kom igjen! Følg drømmen!

Mistet og funnet
av André Johansson.

Historien handler om Jarle, en narkoman som fortvilet ringer politiet og ber om hjelp til å finne kona si som han har mistet i skogen. Politimannen Kallevik lengter etter action i en ellers kjedelig politihverdag. Han vil leve i en Hollywood-actionfilm. Kallevik sin partner, Hansen er en eldre politibetjent som er komfortabel med det rolige og avbalanserte livet som distriktspolitimann.

Hovedroller: Thomas Aske Berg, Magnus Dugdale og Thomas Beckmann. Filmen er i post-produksjon.

Dommedag
av Sander Lid Fiskå.

Adam våkner opp etter et langt koma. Han befinner seg på en forlatt hytte langt ute i skogen. Den første personen han møter på hytta er en mystisk jente ved navn Rakel. Hun forteller at jorden er på veg til å gå under, og at de fleste menneskene har flyktet vekk fra planeten, men at hun selv har valgt å bli igjen. Karakterene er forlatt alene i villmarken og er avhengige av hverandre for å overleve. Hva gjør man når enden er nær?

Medvirkende er Balder Scheen Jacobsen og Billie Barker. Filmen er nå i post-produksjon.

Veien mot E´ Det Muligt
av Aleksandar Nenad Zecevic.

Veien mot E det Muligt er en kort dokumentar om produksjonen bak filmen E Det Muligt. Kortdokumentaren følger tett på produksjonen av kortfilmen om Per Inge Torkelsen sitt kinesiske mynt-stunt, i samarbeid med produksjonsselskapet Noet AS.

Medvirkende: Maria Lavelle, Johannes Vikse Pedersen, Helge Kallevik, Maria Tuner m.fl.

Filmen er ferdigprodusert.

Vitamigos
av Lene Osmundsen.

Vitamigos er et animert barne-tv-konsept som har som mål å fremme barns helse over hele verden gjennom økt kunnskap om ernæring, godt pakket inn i et underholdende superheltformat. Hovedkarakterene representerer hvert sitt vitamin, og har superkrefter etter hvilke egenskaper vitaminet tilfører kroppen. Heltene er også utstyrt med hver sin ”supermat”; en god kilde til vitaminet de representerer. Dette gjør det enkelt for barna å se hva vitaminene gjør med kroppen.

Filmen er i produksjon.

Days of being
av Anastazja Fedorowicz og Bror Larsen.

Days of Being er en eksperimentell dokumentar av cirka 20-minutters varighet som har til hensikt å utforske forholdet mellom mennesker og miljø, og samtidig re-vurdere den paradoksale definisjonen av natur, som har en tendens til å skille flora og fauna fra mennesker. Ved å fremstille menneskeskapte strukturer som en del av det naturlige landskapet, forsøker filmen å presentere menneskeheten som del av dyreriket, og derved våre kreasjoner som naturlige i seg selv.

Filmen er i produksjon.

Tomatsaus
av Liva Sofia Devold Midtun og Ada Oline Strand.

I filmen møter vi hovedkarakterene Tiril og Regine, to unge kvinner i tidlig tyveårene som bor sammen. En dag i butikken ser Tiril en plakat om det hun tror er en swingers klubb. Tiril klarer til slutt å overbevise Regine om å dra til klubben. Vel fremme innser de at det ikke er en swingers klubb, men en helt alminnelig swing klubb.

Tiril ønsker å oppleve mest mulig i friåret sitt, mens Regine er bekymret over at hun ikke har valgt en vei i livet.

Filmen hadde innspilling i juli og er nå i post-produksjon.

Del posten