TILDELINGER RUNDE 3-2023

Filmkraft tildelinger runde 3, 2023

Filmkraft fikk inn hele 48 søknader om tilskudd til film og skrivepenger for behandling i årets tredje tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 9 720 985 kroner. I styremøte 20. september ble det vedtatt tilskudd til 9 prosjekter med søknadssum over 100 000 kroner, i tillegg til 16 søknader som var blitt innvilget administrativt. Av disse 25 prosjektene er 9 skrivepenger, 10 utviklingsstøtte og 6 produksjonsstøtte. Samlet har det blitt bevilget 4 469 585 kroner i runde 3. Av dette er 54% dokumentar og 46% fiksjon, og kr. 718 400 er innenfor ordningen Mellomsteget.

STYREVEDTAK - SØKNADER OVER KR 100 000
21333Filmhimmelen-22573
Kroner350 000
FaseUtvikling
Søker Filmhimmelen 1 AS
ProdusentBjørn Eivind Aarskog
ManusBjørn Eivind Aarskog
RegiBjørn Eivind Aarskog
FormatDokumentar
Om prosjektetKonfidensielt
21330Roadbook to Dakar
Kroner262 500
FaseUtvikling
SøkerFilmavdelingen AS
ProdusentEirik Fosse
ManusEirik Fosse & Isabel Guayasamin
RegiIsabel Guayasamin
FormatDokumentarserie
Om prosjektetRoadbook to Dakar er en dokumentarserie om Dakar Rally, verdens mest intense løp. Adrenalin, eventyrlysst, konkurranseinstinkt og lidenskap er fellesnevneren til våre åtte underdogs-sjåførers reise gjennom Saudi Arabias vakre, men farlige ørken.
21314Piraya 2022-3
Kroner400 000
FaseProduksjon
SøkerPIRAYA FILM AS
ProdusentTorstein Grude & Maciej Kubicki
ManusNatakia Koniarz
RegiNatakia Koniarz
FormatDokumentar
Om prosjektetKonfidensielt
21313Minibar
Kroner 500 000
FaseProduksjon - Mellomsteget
SøkerCHEZVILLE AS
ProdusentLina Helvik
ManusEili Harboe
RegiEili Harboe
FormatKort fiksjon
Om prosjektetMinibar er eit sårt og intimt drama med innslag av mørk humor om å nærme seg nokon ein aldri trudde ein skulle sjå igjen.
21311Den Store Løgnen
Kroner150 000
Fase Utvikling
SøkerSCREEN STORY FILM OG TV AS
ProdusentØyvind Torjusen, Jostein Larsen og Anders Hereid
ManusBjørn Olav Jahr & Aleksander Tranberg
RegiAleksander Tranberg
FormatDokumentarserie
Om prosjektetEtter at Viggo Kristiansen ble frikjent i Baneheia-saken står det én gjerningsmann igjen: Jan Helge Andersen. Han nekter fortsatt, og holder hardnakket på sin forklaring om at Kristiansen var hovedmannen. Rettssaken, som skal gå i Stavanger tinghus, forventes å være et av de største oppgjørende i norsk strafferettshistorie. Screen Story, sammen med Bjørn Olav Jahr, ønsker derfor å lage en dokumentarserie om utviklingen, justismordet, rettssaken og det endelige oppgjøret i Baneheia-saken.
21268Viking for Alltid
KRONER650 000
FaseProduksjon
Søker VINTERFILM AS
ProdusentRune Sørensen, Peter Ask og Svein Molaug
ManusPeter Ask og Svein Molaug
RegiPeter Ask og Svein Molaug
FormatDokumentar
Om prosjektetDenne dokumentaren følger fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023, i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, Eliteserien.
21264BLÅTIME
KRONER600 000
FaseProduksjon
SøkerTALLFILM AS
ProdusentNils Petter Devold Midtun & Siw Angell-Olsen
ManusLiss-Anett Steinskog
RegiLiss-Anett Steinskog
FormatKort fiksjon
Om prosjektetLike før stengetid på den lokale dagligvarebutikken, må nyansatte Nina (19) og hennes mer erfarne kollega Jorun (45) håndtere en situasjon med en gruppe ungdommer. De får ulik oppfattelse av dramatikkens kjerne, en full gutt kalt Julian (13).
21242Mønsterbryter
KRONER198 385
FaseUtvikling
SøkerGOODTIME STAVANGER AS
ProdusentSøren Sussemiehl Jensen
ManusKaren Sofie Hesseberg
RegiKaren Sofie Hesseberg
FormatDokumentarserie
Om prosjektetMønsterbryter er en inspirerende norsk dokumentarserie som tar seerne med på en følelsesladet reise gjennom livene til mennesker som har trosset oddsene og brutt med mønstrene i sine liv. Serien er en hyllest til disse motige menneskene som har kjempet seg gjennom motgang, utenforskap og tøffe utfordringer, og som har lykkes i å skape positive endringer i sine liv.
21133Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet
KRONER492 000
FaseProduksjon
SøkerMikrofilm AS
ProdusentLise Fearnley & Tonje Skar Reiersen / samprodusent Mantrafilm AS
ManusJohan Kaos & Annette Saugestad Helland
RegiAnnette Saugestad Helland & Johan Kaos
FormatKort fiksjon
Om prosjektetVisste du at det er en skummel grotte under sofaen? Eller at stuegulvet er en racerbane? For Mathildes bittesmå fantasivenner Morgenfugl og Murmeldyr er alt mulig! I dag skal Mathilde (5) få gjester, og Pappe ber henne rydde opp i lekebilene. Med Morgenfugl og Murmeldyr blir ryddingen en lek – en lek som går helt over styr! Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet skal bli en morsom og akkurat passe skummel film for de minste, som blander live action og animasjon i fantasifull mix.
ADMINISTRATIVE VEDTAK SØKNADER T.O.M. KR 100 000
20410To-Do List
Kroner40 000
FaseSkrivepenger
SøkerAMBROZIE PURA REGISSØR
ManusAmbrozie Pura
FormatKort fiksjon
Om prosjektetEt skarpt blikk på traumer forårsaket av krig, “To-do list” vil få deg til å tenke på det banale i hverdagen vi tar for gitt.
21467En helt perfekt dag
Kroner30 000
FaseSkrivepenger
SøkerFredrik Holmen Lillegraven
ManusFredrik Holmen Lillegraven
FormatKort fiksjon
Om prosjektet13 år gamle Nora må tilbringe en lørdag ettermiddag med hennes pappa, noe hun ikke vil. Faren Rune prøver å oppnå kontakt med henne. Klarer de å fortone seg gjennom disse få timene?
21413Operasjon De Hvite bussene
Kroner50 000
FaseSkrivepenger
SøkerFRAFJORD MEDIA
ManusKarine Næss Frafjord
FormatDokumentar
Om prosjektetHistorien om operasjon De hvite bussene fascinerer og forarger – nesten 80 år etter den fant sted. Over 20 000 fanger ble reddet ut av de tyske konsentrasjonsleirene på slutten av andre verdenskrig. Men hva med de andre? Hva skjedde i Buchenwald og Neuengamme? Denne dokumentarfilmen forteller om redningsaksjonen med nåtidens kritiske blikk. Historien fortelles av de som var med - gjennom unike og ikke tidligere publiserte arkivopptak. Historiker Guri Hjeltnes gir et nyansert bilde av aksjonen.
21372Overfarten
Kroner25 000
FaseSkrivepenger - Mellomsteget
SøkerHELVIK FILM
ManusLina Helvik
FormatKort fiksjon
Om prosjektetOverfarten er et møte mellom det hverdagslige og de store overgangene i livet som tar sted under en fergeovergang fra bygd til by.
21278Lyden av Suksess
Kroner68 400
FaseUtvikling - Mellomsteget
SøkerPICTURAMA AS
ProdusentHeidi Strand & Stian Vetle Dale
Regi Stian Vetle Dale
ManusHeidi Strand & Stian Vetle Dale
FormatDokumentar
Om prosjektetTiltross for en sprudlende og entusiastisk tilnærming til livet, har fem år gamle Julian blitt utfordret i hverdagen med uttale vansker. Han blir frustrert når noen ikke forstår hva han sier. Vi følger han på reisen hvor foreldre og logoped hjelper han med språk øvelser. Men det er kjedelig synes Julian. Han vil heller leke.
21184Jellyfish
Kroner25 000
FaseSkrivepenger - Mellomsteget
SøkerAURAL ART PRODUCTIONS NILSEN
ManusFrida Feline Nilsen
FormatKort fiksjon
Om prosjektetNår en ung billedkunstner søker inspirasjon til kunsten ute på Nordsjøen, blir hun tvunget til å konfrontere ensomheten som ulmer i henne. I en livstruende kamp mot
det mørke, kalde havet, må hun finne indre styrke for å komme seg til overflaten og gjenoppdage livsgleden som bor i henne.
21166One Week Dead
Kroner25 000
FaseSkrivepenger
SøkerBAD JUJU MUSTAFA BATTAL
Manus Mustafa Battal
FormatKort fiksjon
Om prosjektetSara har ingen forutsetninger for å forstå hva det vil innebære å en dag miste sin far, og tar en kontroversiell avgjørelse for å forberede seg på det uunngåelige.
21086Tilknytning og løsrivelse
Kroner92 300
FaseProduksjon
SøkerINCITUS AS
ProdusentJarle Bjørknes
RegiAnne Haugsgjerd
ManusAnne Haugsgjerd
FormatKort fiksjon
Om prosjektetHva gjør man når man kun er et ekko av seg selv og ikke får til å frembringe noe nytt? Man oppsøker venner som har valgt et enklere liv, et liv i pakt med naturen på landsbygda i Frankrike hvor alle måltidene er økologiske og oppvasken gjøres i ei lita plastbøtte som stadig er full av skitne kopper og glass. Eller, om man bruker sjømannsspråket,. «Går i dokk». Og det er akkurat det den 79 og ½ år gamle regissøren gjør i denne filmen.
21053The Albatross
KRONER66 000
FaseUtvikling
SøkerGOODTIME STAVANGER AS
ProdusentVincent Saunders & Søren Sussemiehl Jensen
ManusMike Malajalian
Om prosjektetElena, en 33 år gammel kvinne, blir emosjonelt knyttet til en skadet albatross etter farens nylige død. Å ta vare på fuglen vil vekke gamle familiesår og traumer som vil teste kvinnens utholdenhet og tvinge henne til å konfrontere fortiden.
RegiMike Malajalian
FormatKort fiksjon
Om prosjektetElena, en 33 år gammel kvinne, blir emosjonelt knyttet til en skadet albatross etter farens nylige død. Å ta vare på fuglen vil vekke gamle familiesår og traumer som vil teste kvinnens utholdenhet og tvinge henne til å konfrontere fortiden.
21033Hysj langfilm
KRONER50 000
FaseSkrivepenger - Mellomsteget
SøkerKOMIKER Pål Espen M Kilstad
ManusPål Espen Mulder Kilstad
FormatLang fiksjon
Om prosjektetHysj ble laget som en kortfilm. Filmen handler om Martin som vokser opp i et hjem preget av rus, og det er basert på min egen oppvekst. På bakgrunn av den formidable responsen kortfilmen har fått rundt i verden ønsker vi å utvikle en langfilm med samme tema.
20960Fyllik
KRONER25 000
FaseSkrivepenger
SøkerDIDIDI RECORDS OG BALUBA Egil Kvie Jansen
ManusEigil Jansen
Format Kort fiksjon
Om prosjektetKortfilm om rus, avhengigheit, skuld og skam. Adaptasjon av møtet mellom Marmeladov og Raskolnikov frå "Brotsverk og straff"
20881Løvene ved elven Tigris
KRONER100 000
FaseUtvikling
SøkerINDIE FILM BERGEN AS
ProdusentThorvald Nilsen
ManusZaradasht Ahmed
RegiZaradasht Ahmed
FormatDokumentar
Om prosjektetDette er en film om Iraks neste største by og et knippe mennesker som nekter å la seg knekke. Mosul var hovedsetet for ISIS i Irak, og både terrogruppens herjinger og krigen som fulgte har lagt gamlebyen i grus. Vi følger dem som ønsker å bygge opp igjen både seg selv og byen deres!
20691Byrom (arbeidstittel)
KRONER100 000
FaseUtvikling
SøkerSTRANDZONEN AS
ProdusentOle Georg Øtevik
ManusBernhard Østebø
RegiBernhard Østebø
FormatDokumentar
Om prosjektetEn film om utvalgte byrom i Haugesund – fra simple til staselige – og forholdet mellom dem og menneskene som bruker dem: Hva gjør de med folk? Hva gjør folk med dem? Hva er et godt byrom? Utgangspunktet er lokalt, men temaet er universelt.
Gjennom bilder og stemmer med ulike perspektiv blir vi kjent med stedene og menneskene – reflekterer og stiller spørsmål rundt dem.
Som en respons vil en koreograf skape en serie danser, ett til hvert sted, for å dramatisere, tematisere og levendegjøre dem.
20055Traverne
KRONER100 000
FaseUtvikling
SøkerSCREEN STORY FILM OG TV AS
ProdusentØyvind Torjusen & Jostein Larsen
Manus Erik Andersson
RegiAleksander Tranberg
FormatDokumentarserie
Om prosjektetHver uke avgjøres kampen om trofeer, pengepremier og tippegevinster på den flombelyste travbanen. Alle vet hva travsport er, men få vet mye om menneskene som driver den frem; kusker, stalljenter, veterinærer, gamblere og investorer. Traverne er en karakterdrevet dokumentarserie fra innsiden av dette mangfoldige miljøet; en hverdag preget av samhold, høyt spill, hardt arbeid, tippekuponger og raske hester.
19494BAKING BAD
KRONER20 000
FaseUtvikling
SøkerSHADY SHADES AS
ProdusentThomas Skattkjær Mortveit
ManusThomas Skattkjær Mortveit
FormatKort fiksjon
Om prosjektetEn bestemor med Parkinson ønsker å bli frisk. Hun er sykehjemspasient, er en lovlydig borger, tar pillene legen gir henne, men de virker ikke. En medpasient introduserer cannabis for henne. Skjelvingene forsvinner. Matlysten og livskvaliteten øker. Men her starter en ny vei for henne. Hun må bli kriminell for å få medisinen sin. Når cannabis-kaken hun har lagd, blir plassert på fellesstuen ved en feiltagelse, spiser både medpasienter og ansatte av kaken. Det får konsekvenser.
19430Sommervenn
KRONER50 000
FaseSkrivepenger - Mellomsteget
SøkerHeidi Strand
ManusHeidi Strand
FormatKort fiksjon
Om prosjektetVetle blir kjempeglad når han får en sykkel til 10års dagen sin, men får ikke lov til å sykle å bade alene. Kan han få liv i en henslengt sykkel til vennen sin?