Søk
Close this search box.

TILDELINGER RUNDE 3-2023

TILDELINGER RUNDE 3-2023

Filmkraft tildelinger runde 3, 2023

Filmkraft fikk inn hele 48 søknader om tilskudd til film og skrivepenger for behandling i årets tredje tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 9 720 985 kroner. I styremøte 20. september ble det vedtatt tilskudd til 9 prosjekter med søknadssum over 100 000 kroner, i tillegg til 16 søknader som var blitt innvilget administrativt. Av disse 25 prosjektene er 9 skrivepenger, 10 utviklingsstøtte og 6 produksjonsstøtte. Samlet har det blitt bevilget 4 469 585 kroner i runde 3. Av dette er 54% dokumentar og 46% fiksjon, og kr. 718 400 er innenfor ordningen Mellomsteget.


STYREVEDTAK – SØKNADER OVER KR 100 000
21333 Filmhimmelen-22573
Kroner 350 000
Fase Utvikling
Søker Filmhimmelen 1 AS
Produsent Bjørn Eivind Aarskog
Manus Bjørn Eivind Aarskog
Regi Bjørn Eivind Aarskog
Format Dokumentar
Om prosjektet Konfidensielt
21330 Roadbook to Dakar
Kroner 262 500
Fase Utvikling
Søker Filmavdelingen AS
Produsent Eirik Fosse
Manus Eirik Fosse & Isabel Guayasamin
Regi Isabel Guayasamin
Format Dokumentarserie
Om prosjektet Roadbook to Dakar er en dokumentarserie om Dakar Rally, verdens mest intense løp. Adrenalin, eventyrlysst, konkurranseinstinkt og lidenskap er fellesnevneren til våre åtte underdogs-sjåførers reise gjennom Saudi Arabias vakre, men farlige ørken.
21314 Piraya 2022-3
Kroner 400 000
Fase Produksjon
Søker PIRAYA FILM AS
Produsent Torstein Grude & Maciej Kubicki
Manus Natakia Koniarz
Regi Natakia Koniarz
Format Dokumentar
Om prosjektet Konfidensielt
21313 Minibar
Kroner 500 000
Fase Produksjon – Mellomsteget
Søker CHEZVILLE AS
Produsent Lina Helvik
Manus Eili Harboe
Regi Eili Harboe
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Minibar er eit sårt og intimt drama med innslag av mørk humor om å nærme seg nokon ein aldri trudde ein skulle sjå igjen.
21311 Den Store Løgnen
Kroner 150 000
Fase Utvikling
Søker SCREEN STORY FILM OG TV AS
Produsent Øyvind Torjusen, Jostein Larsen og Anders Hereid
Manus Bjørn Olav Jahr & Aleksander Tranberg
Regi Aleksander Tranberg
Format Dokumentarserie
Om prosjektet Etter at Viggo Kristiansen ble frikjent i Baneheia-saken står det én gjerningsmann igjen: Jan Helge Andersen. Han nekter fortsatt, og holder hardnakket på sin forklaring om at Kristiansen var hovedmannen. Rettssaken, som skal gå i Stavanger tinghus, forventes å være et av de største oppgjørende i norsk strafferettshistorie. Screen Story, sammen med Bjørn Olav Jahr, ønsker derfor å lage en dokumentarserie om utviklingen, justismordet, rettssaken og det endelige oppgjøret i Baneheia-saken.
21268 Viking for Alltid
KRONER 650 000
Fase Produksjon
Søker VINTERFILM AS
Produsent Rune Sørensen, Peter Ask og Svein Molaug
Manus Peter Ask og Svein Molaug
Regi Peter Ask og Svein Molaug
Format Dokumentar
Om prosjektet Denne dokumentaren følger fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023, i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, Eliteserien.
21264 BLÅTIME
KRONER 600 000
Fase Produksjon
Søker TALLFILM AS
Produsent Nils Petter Devold Midtun & Siw Angell-Olsen
Manus Liss-Anett Steinskog
Regi Liss-Anett Steinskog
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Like før stengetid på den lokale dagligvarebutikken, må nyansatte Nina (19) og hennes mer erfarne kollega Jorun (45) håndtere en situasjon med en gruppe ungdommer. De får ulik oppfattelse av dramatikkens kjerne, en full gutt kalt Julian (13).
21242 Mønsterbryter
KRONER 198 385
Fase Utvikling
Søker GOODTIME STAVANGER AS
Produsent Søren Sussemiehl Jensen
Manus Karen Sofie Hesseberg
Regi Karen Sofie Hesseberg
Format Dokumentarserie
Om prosjektet Mønsterbryter er en inspirerende norsk dokumentarserie som tar seerne med på en følelsesladet reise gjennom livene til mennesker som har trosset oddsene og brutt med mønstrene i sine liv. Serien er en hyllest til disse motige menneskene som har kjempet seg gjennom motgang, utenforskap og tøffe utfordringer, og som har lykkes i å skape positive endringer i sine liv.
21133 Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet
KRONER 492 000
Fase Produksjon
Søker Mikrofilm AS
Produsent Lise Fearnley & Tonje Skar Reiersen / samprodusent Mantrafilm AS
Manus Johan Kaos & Annette Saugestad Helland
Regi Annette Saugestad Helland & Johan Kaos
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Visste du at det er en skummel grotte under sofaen? Eller at stuegulvet er en racerbane? For Mathildes bittesmå fantasivenner Morgenfugl og Murmeldyr er alt mulig! I dag skal Mathilde (5) få gjester, og Pappe ber henne rydde opp i lekebilene. Med Morgenfugl og Murmeldyr blir ryddingen en lek – en lek som går helt over styr! Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet skal bli en morsom og akkurat passe skummel film for de minste, som blander live action og animasjon i fantasifull mix.
ADMINISTRATIVE VEDTAK SØKNADER T.O.M. KR 100 000
20410 To-Do List
Kroner 40 000
Fase Skrivepenger
Søker AMBROZIE PURA REGISSØR
Manus Ambrozie Pura
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Et skarpt blikk på traumer forårsaket av krig, “To-do list” vil få deg til å tenke på det banale i hverdagen vi tar for gitt.
21467 En helt perfekt dag
Kroner 30 000
Fase Skrivepenger
Søker Fredrik Holmen Lillegraven
Manus Fredrik Holmen Lillegraven
Format Kort fiksjon
Om prosjektet 13 år gamle Nora må tilbringe en lørdag ettermiddag med hennes pappa, noe hun ikke vil. Faren Rune prøver å oppnå kontakt med henne. Klarer de å fortone seg gjennom disse få timene?
21413 Operasjon De Hvite bussene
Kroner 50 000
Fase Skrivepenger
Søker FRAFJORD MEDIA
Manus Karine Næss Frafjord
Format Dokumentar
Om prosjektet Historien om operasjon De hvite bussene fascinerer og forarger – nesten 80 år etter den fant sted. Over 20 000 fanger ble reddet ut av de tyske konsentrasjonsleirene på slutten av andre verdenskrig. Men hva med de andre? Hva skjedde i Buchenwald og Neuengamme? Denne dokumentarfilmen forteller om redningsaksjonen med nåtidens kritiske blikk. Historien fortelles av de som var med – gjennom unike og ikke tidligere publiserte arkivopptak. Historiker Guri Hjeltnes gir et nyansert bilde av aksjonen.
21372 Overfarten
Kroner 25 000
Fase Skrivepenger – Mellomsteget
Søker HELVIK FILM
Manus Lina Helvik
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Overfarten er et møte mellom det hverdagslige og de store overgangene i livet som tar sted under en fergeovergang fra bygd til by.
21278 Lyden av Suksess
Kroner 68 400
Fase Utvikling – Mellomsteget
Søker PICTURAMA AS
Produsent Heidi Strand & Stian Vetle Dale
Regi Stian Vetle Dale
Manus Heidi Strand & Stian Vetle Dale
Format Dokumentar
Om prosjektet Tiltross for en sprudlende og entusiastisk tilnærming til livet, har fem år gamle Julian blitt utfordret i hverdagen med uttale vansker. Han blir frustrert når noen ikke forstår hva han sier. Vi følger han på reisen hvor foreldre og logoped hjelper han med språk øvelser. Men det er kjedelig synes Julian. Han vil heller leke.
21184 Jellyfish
Kroner 25 000
Fase Skrivepenger – Mellomsteget
Søker AURAL ART PRODUCTIONS NILSEN
Manus Frida Feline Nilsen
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Når en ung billedkunstner søker inspirasjon til kunsten ute på Nordsjøen, blir hun tvunget til å konfrontere ensomheten som ulmer i henne. I en livstruende kamp mot
det mørke, kalde havet, må hun finne indre styrke for å komme seg til overflaten og gjenoppdage livsgleden som bor i henne.
21166 One Week Dead
Kroner 25 000
Fase Skrivepenger
Søker BAD JUJU MUSTAFA BATTAL
Manus Mustafa Battal
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Sara har ingen forutsetninger for å forstå hva det vil innebære å en dag miste sin far, og tar en kontroversiell avgjørelse for å forberede seg på det uunngåelige.
21086 Tilknytning og løsrivelse
Kroner 92 300
Fase Produksjon
Søker INCITUS AS
Produsent Jarle Bjørknes
Regi Anne Haugsgjerd
Manus Anne Haugsgjerd
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Hva gjør man når man kun er et ekko av seg selv og ikke får til å frembringe noe nytt? Man oppsøker venner som har valgt et enklere liv, et liv i pakt med naturen på landsbygda i Frankrike hvor alle måltidene er økologiske og oppvasken gjøres i ei lita plastbøtte som stadig er full av skitne kopper og glass. Eller, om man bruker sjømannsspråket,. «Går i dokk». Og det er akkurat det den 79 og ½ år gamle regissøren gjør i denne filmen.
21053 The Albatross
KRONER 66 000
Fase Utvikling
Søker GOODTIME STAVANGER AS
Produsent Vincent Saunders & Søren Sussemiehl Jensen
Manus Mike Malajalian
Om prosjektet Elena, en 33 år gammel kvinne, blir emosjonelt knyttet til en skadet albatross etter farens nylige død. Å ta vare på fuglen vil vekke gamle familiesår og traumer som vil teste kvinnens utholdenhet og tvinge henne til å konfrontere fortiden.
Regi Mike Malajalian
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Elena, en 33 år gammel kvinne, blir emosjonelt knyttet til en skadet albatross etter farens nylige død. Å ta vare på fuglen vil vekke gamle familiesår og traumer som vil teste kvinnens utholdenhet og tvinge henne til å konfrontere fortiden.
21033 Hysj langfilm
KRONER 50 000
Fase Skrivepenger – Mellomsteget
Søker KOMIKER Pål Espen M Kilstad
Manus Pål Espen Mulder Kilstad
Format Lang fiksjon
Om prosjektet Hysj ble laget som en kortfilm. Filmen handler om Martin som vokser opp i et hjem preget av rus, og det er basert på min egen oppvekst. På bakgrunn av den formidable responsen kortfilmen har fått rundt i verden ønsker vi å utvikle en langfilm med samme tema.
20960 Fyllik
KRONER 25 000
Fase Skrivepenger
Søker DIDIDI RECORDS OG BALUBA Egil Kvie Jansen
Manus Eigil Jansen
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Kortfilm om rus, avhengigheit, skuld og skam. Adaptasjon av møtet mellom Marmeladov og Raskolnikov frå «Brotsverk og straff»
20881 Løvene ved elven Tigris
KRONER 100 000
Fase Utvikling
Søker INDIE FILM BERGEN AS
Produsent Thorvald Nilsen
Manus Zaradasht Ahmed
Regi Zaradasht Ahmed
Format Dokumentar
Om prosjektet Dette er en film om Iraks neste største by og et knippe mennesker som nekter å la seg knekke. Mosul var hovedsetet for ISIS i Irak, og både terrogruppens herjinger og krigen som fulgte har lagt gamlebyen i grus. Vi følger dem som ønsker å bygge opp igjen både seg selv og byen deres!
20691 Byrom (arbeidstittel)
KRONER 100 000
Fase Utvikling
Søker STRANDZONEN AS
Produsent Ole Georg Øtevik
Manus Bernhard Østebø
Regi Bernhard Østebø
Format Dokumentar
Om prosjektet En film om utvalgte byrom i Haugesund – fra simple til staselige – og forholdet mellom dem og menneskene som bruker dem: Hva gjør de med folk? Hva gjør folk med dem? Hva er et godt byrom? Utgangspunktet er lokalt, men temaet er universelt.
Gjennom bilder og stemmer med ulike perspektiv blir vi kjent med stedene og menneskene – reflekterer og stiller spørsmål rundt dem.
Som en respons vil en koreograf skape en serie danser, ett til hvert sted, for å dramatisere, tematisere og levendegjøre dem.
20055 Traverne
KRONER 100 000
Fase Utvikling
Søker SCREEN STORY FILM OG TV AS
Produsent Øyvind Torjusen & Jostein Larsen
Manus Erik Andersson
Regi Aleksander Tranberg
Format Dokumentarserie
Om prosjektet Hver uke avgjøres kampen om trofeer, pengepremier og tippegevinster på den flombelyste travbanen. Alle vet hva travsport er, men få vet mye om menneskene som driver den frem; kusker, stalljenter, veterinærer, gamblere og investorer. Traverne er en karakterdrevet dokumentarserie fra innsiden av dette mangfoldige miljøet; en hverdag preget av samhold, høyt spill, hardt arbeid, tippekuponger og raske hester.
19494 BAKING BAD
KRONER 20 000
Fase Utvikling
Søker SHADY SHADES AS
Produsent Thomas Skattkjær Mortveit
Manus Thomas Skattkjær Mortveit
Format Kort fiksjon
Om prosjektet En bestemor med Parkinson ønsker å bli frisk. Hun er sykehjemspasient, er en lovlydig borger, tar pillene legen gir henne, men de virker ikke. En medpasient introduserer cannabis for henne. Skjelvingene forsvinner. Matlysten og livskvaliteten øker. Men her starter en ny vei for henne. Hun må bli kriminell for å få medisinen sin. Når cannabis-kaken hun har lagd, blir plassert på fellesstuen ved en feiltagelse, spiser både medpasienter og ansatte av kaken. Det får konsekvenser.
19430 Sommervenn
KRONER 50 000
Fase Skrivepenger – Mellomsteget
Søker Heidi Strand
Manus Heidi Strand
Format Kort fiksjon
Om prosjektet Vetle blir kjempeglad når han får en sykkel til 10års dagen sin, men får ikke lov til å sykle å bade alene. Kan han få liv i en henslengt sykkel til vennen sin?


Edit Table

Del posten