TILDELINGER 2022 RUNDE 3

I Filmkrafts styremøte 21. september ble det behandlet 25 søknader om tilskudd til film i årets tredje tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 5 519 236 kroner.

Det ble vedtatt tilskudd til 8 prosjekter med søknadssum over 100 000 kroner, mens 6 mindre søknader allerede var bevilget administrativt. Til sammen 9 prosjekter fikk utviklingsstøtte og 5 prosjekter produksjonsstøtte i denne runden, samlet kr. 3 185 000 kroner. Av dette er 40% dokumentar og 60% fiksjon/spill.

Av de vedtatte tilskuddene er kr. 825 000 innenfor ordningen Mellomsteget og kr. 100.000 innenfor Filmbalanse.
​​​​​​

STYREVEDTAK - SØKNADER OVER KR 100 000
11699TILKNYTNING OG LØSRIVELSE
Kroner100 000 - tilleggsbeviligning
FaseUtvikling
Søker Incitus AS
ProdusentJarle Bjørknes
ManusAnne Haugsgjerd
RegiAnne Haugsgjerd
FormatDokumentar
Om prosjektetTilknytning og løsrivelse (arb. tittel) er en gripende idé om tilknytning og løsrivelse som ønsker å belyse disse temaene i en dokumentar med regissøren selv og sitt liv som utgangspunkt. Det blir en observerende og analytisk fortelling, men samtidig en sterkt subjektiv film som er knyttet til regissørens eget liv. Filmens form blir fragmentarisk men allikevel med en fremdrift som er selve tiden. Tiden som barn der man knytter relasjoner og bygger sin egen identitet sammen med personer i sitt eget liv. Mor, far, tante og venner. Tiden som ung voksen der man søker løsrivelse fra etablerte ankerfester på jakt etter sine egne plattformer.
16904ENDLING
Kroner290 000
FaseProduksjon
SøkerChezville AS
ProdusentJulia Joner
Manus Fredrik S Hana & Jamie Turville
RegiFredrik S Hana
FormatKort fiksjon
Om prosjektet“Endling” er en musikalsk kortfilm om en mystisk bok av pur stein som inneholder en samling ukjente historier. En rekke eventyr som var altfor merkelige, uforklarlige og tvetydige for våre eventyrsamlere. Laget i samarbeid med Kvelertak.
16887UTENFOR
Kroner300 000
FaseProduksjon
SøkerScreen Story Film og TV AS
ProdusentThorvald Nilsen
RegiKristin Heien
FormatDokumentarserie
Om prosjektetUTENFOR er en karakterdrevet dokumentarserie som følger unge som står på utsiden, mens de prøver å finne sin vei inn i igjen i fellesskapet. Kim, Tiffany og Danielle har droppet ut av skolen, og sliter med å finne sin plass i samfunnet. På hver sin måte speiler de noen av de viktigste utfordringene vi har i verdens rikeste land – utenforskap og ensomhet. Kim har potensiale til å utrette mye, men klarer ikke å fullføre videregående. Tiffany prøver å få seg jobb, men sliter med bagasje fra en vanskelig oppvekst. Danielle vil gjerne hjelpe andre, men har store rusproblemer. Klarer hun å hjelpe seg selv?
16885VELSIGNELSE
Kroner 570 000
FaseProduksjon
SøkerIncitus AS
ProdusentJarle Bjørknes
ManusMustafa Battal
RegiMustafa Battal
FormatKort fiksjon
Om prosjektetMens Håkons far venter på å få sønnens diagnose, er elleveåringen Håkon opptatt med å søke uvanlige løsninger. Han ønsker ikke etterlate seg sin far sønderknust og ensom.
16871Oktopol - Creating Activity (Vindsurfer)
Kroner400 000 - Mellomsteget
Fase Produksjon
SøkerOkto Technologies AS
ProdusentOle Martin Ølmheim
Spill-designerFilip Nag
SpillutviklereAtle Mæland og John Gustav Hauge
FormatSpill
Om prosjektetI Vindsurfer må en kombinere fysisk koordinasjon, reaksjon og balanse for å kontrollere et svevebrett i stadig økende fart! Spillerne kjører om kapp på en planet som består av gigantiske skoger og svevende øyer, hvor en må unngå hinder og farlige fiender samtidig som en samler inn dyrebare krystaller. Har du hurtighet og reaksjonsevnen som trengs for å bli vindens hersker?
16909SORT SVANE
KRONER300 000
FaseUtvikling
Søker Von Mørner AS
ProdusentBjarte Mørner Tveit
ManusBjarte Mørner Tveit
RegiMads Brügger
FormatDokumentar
Om prosjektetKonfidensielt
16852SKA SEI
Kroner375 000 - Mellomsteget
FaseProduksjon
SøkerGHM Film AS
ProdusentGeir Mæland
ManusGeir Mæland
RegiGeir Mæland
Format Dokumentar
Om prosjektet”Ska sei” er en reise i tid fra omtrent 1900 tallet og frem til 2000. Et muntert, nostalgisk og patriotisk tilbakeblikk på små og store begivenheter som har preget byen vår. Folkene, næringslivet, filmene, idretten og kulturen.
16740GREVLINGENE
Kroner450 000
FaseUtvikling
Søker73 Eyes Film Production AS
ProdusentDavid Leader
ManusPaul Magnus Lundø
Regi Paul Magnus Lundø
FormatLang fiksjon
Om prosjektetEn gutt må skjule sin drøm om å bli en speider når han flytter inn til sin samfunnskritiske aktivist-tante som forakter speiderbevegelsen. Uten hennes tillatelse blir han likevel med i den lokale speiderpatruljen, Grevlingene, men oppdager snart at det å være en ekte speider krever noe han mangler; ærlighet.
ADM. VEDTAK - SØKNADER T.O.M. kr 100 000
16634BAKING BAD
Kroner 30 000
FaseUtvikling
SøkerShady Shades AS
ProdusentThomas Mortveit
ManusThomas Mortveit
RegiThomas Mortveit
FormatKort fiksjon
Om prosjektetEn bestemor med parkinson ønsker å bli frisk. Hun er sykehjemspasient, er en lovlydig borger, tar pillene legen gir henne, men de virker ikke. En medpasient introduserer cannabis for henne. Skjelvingene forsvinner. Her starter en ny vei for henne. Hun må bli kriminell for å få medisinen sin. Når cannabis-kaken hun har lagd, blir plassert på fellesstuen ved en feiltagelse, må hun gå til enda mer ulovlige skritt for å forsette selvmedisneringen sin.
16738DOMMEN
Kroner20 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerMads Eriksen Forfatter ENK
ManusMads Eriksen
FormatKort fiksjon
Om prosjektetI en verden som ikke likner vår våkner en mann opp i fengselscelle, han blir iført håndjern og ført til en rettssal fremfor et dommerpanel. Dommerne anklager ham for brudd på lover vi ikke kjenner til eller forstår – og han blir dømt den strengeste straffen. En straff som ikke er til å forestille seg.
16800OBSKURUM
Kroner100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerGrape Car Media AS
ProdusentTom Petter Hansen
ManusMuhundan Balasubramaniam
RegiMuhundan Balasubramaniam
FormatKort fiksjon
Om prosjektetKuno blir holdt innestengt i et gammelt hus i skogen av et stort og stygt monster. Med sin pålitelige venn, en magisk bamse-rev, går Kuno gjennom en reise. Der blir han til slutt nødt til å stå opp for seg selv, se monsteret i hvitøyet for å løsrive seg fra fangenskapet og oppleve virkeligheten utenfor huset.
15810SKJELV DU, VLADIMIR
Kroner100 000
FaseProduksjon
SøkerFakkelfilm AS
Manus Odveig Klyve
RegiOdveig Klyve
FormatDokumentar
Om prosjektetSKJELV DU, VLADIMIR skal bli ein kortdokumentar som eit kunstuttrykk for sterke samtidshendingar, gjennom bruk av bearbeida dokumentaropptak, lydopptak av diktet "Skjelv du på handa, Vladimir" lese på ulike språk, og med nykomponert musikk. Dette blir og ein dokumentasjon på ein prosess der menneske frå mange land spontant tok del både med lyd og bilde, for å skapa eit kunstverk-
16899Ole
Kroner50 000 - Mellomsteget
FaseUtvikling
SøkerWhat the Film AS
ProdusentAmbrozie Pura
ManusAmbrozie Pura
RegiAmbrozie Pura
FormatKort fiksjon
Om prosjektet“Ole” er en animert kortfilm som handler om sorg, kjærlighet og tilgivelse. I et forsøk om å takle farens død, Ole lar seg revet med i en levende dagdrøm hvor han endelig kan tilgi faren.
17013HULLET I MAGEN
Kroner100 000 - Filmbalanse
FaseUtvikling
SøkerRonak Naderi
ManusRonak Naderi
FormatDokumentar
Om prosjektetEn søk etter å forstå sin arv ved å spise seg tilbake i tid via minner, ens egen og andres, så vel som steder. Et forsøk på å nærme seg hullet i magen, tristheten, for å sette ord og bilde på den. En skildring av tap & tristhet. Et ønske om frihet & frigjøring.

Bilder fra noen av prosjektene som fikk støtte i runde 3.