Intervju med bransjen: Lunavision

I tidligere artikkelserie kalt Folka i Filmkraft har man blitt bedre kjent med både styret og administrasjonen i Filmkraft. Nå ønsker vi å snu fokuset og også bli bedre kjent med den aktive bransjen i Rogaland i dag. Dette gjør vi gjennom flere intervjuer med regionale selskap og folkene bak dem. Vi håper at dette kan gi filmbransjen generelt men også alle andre som er interesserte et bedre innblikk i vår bransje.

På grunn av smittevern har ikke intervjuene blitt utført gjennom fysisk møte men over epost. Alle bilder er gitt av intervjuobjektet selv.

Førstemann ut med intervju er Lunavision, et lite selskap fra Haugesund. Her representert av Helge Kallevik. Les intervjuet i sin helhet under.

Intervju med Lunavision og Helge Kallevik

Kan du fortelle litt om din og ditt selskaps historie? Hvor startet dere og hvilke høydepunkter husker dere tilbake til?

Lunavision var en fresh start, hvor det skulle fokuseres på å bli ekstra god i noe, i stedet for å være litt god i alt. Stillbilder ble derfor lagt på hylla, og selskapet ble mer sjangerfokusert. Selskapet skulle ikke lenger være ”freelanceren Helge Kallevik”, men heller et selskap som jobber mot flere samarbeid av dyktige freelancere.

Et høydepunk var å vinne COOP sin miljøpris for beste reklamefilm.

 

Hvordan er dere organisert, og hvilke formater jobber dere med? Hvem og hva.

Lunavision er et enkeltpersonforetak med kun én ansatt, som samarbeider med mennesker over hele landet på mange forskjellige typer prosjekter. Men det går hovedsakelig i reklame, innhold til sosiale medier, fiksjon og dokumentar.

 

Hvordan samarbeider dere med andre i bransjen? Både lokalt og nasjonalt. 

 Jeg leier meg ut som freelancer, i tillegg til å hyre inn mannskap til de store prosjektene. I lille Haugesund er det viktig at vi samarbeider når vi kan, og styrer unna one-man-band produksjonene, når vi alle vet hvor mye bedre det kan bli om vi samarbeider. 

 

Hvordan finansierer dere vanligvis prosjektene til selskapet?

Prosjektene finansieres av kunder om det er kunde-baserte oppdrag. Ellers søkes det støtte hos Filmkraft Rogaland, Fond of Lyd og Bilde, FrittOrd, og lignende støtteordninger.

 

Hva skjer hos dere for tiden? Prosjekt-relatert, året 2021.

Det ligger flere jern i ilden. Musikkvideo, kursvideoer, dokumentarfilm, og regi/klipp av en kortfilm er det som ligger nærmest, men jeg krysser fingrene for at det dukker opp en jobb hvor jeg kan være lysmester på kortfilm. Gjerne i Stavanger.

 

Hvilke planer har dere for selskapet i årene fremover? Hvilken utvikling ønsker dere?

 Spørsmålet som jeg aldri har et godt svar til. Jeg lever i nuet, og er fornøyd så lenge jeg får betalt for å gjør det jeg liker å gjøre. Er situasjonen min lik den er nå, om 5 år, har jeg lykkes.

 

Hvilke utfordringer ser dere for bransjen vår fremover?

Merkelig nok var 2020 et godt år, tross Covid. 2021 ser ut til å bli godt, det også. Dobbel-bookinger er alltid skummelt.

   

Hvordan opplever dere det å være del av filmbransjen i Rogaland?

Jeg savner mer samarbeid. Men for å få det til, må vi ha større produksjoner, noe det er mangel av på Haugalandet.

 

Hvem i bransjen i Rogaland vil dere gi skryt til og hvorfor?

Chris Wilhelmsen. Han forlot Bergen for å bo på landet i Tysvær, fullt klar for at han på mange måter måtte starte på nytt, for å samle kontakter. Hva gjør en ikke for kjærligheten? Det står det respekt av.

 

Om du vil lese mer om Lunavision kan du gå til deres hjemmeside ved å trykke på logoen under: