Søk
Close this search box.

Folka i Filmkraft – II

[vc_row row_height_percent=»0″ override_padding=»yes» h_padding=»2″ top_padding=»4″ bottom_padding=»2″ overlay_alpha=»50″ gutter_size=»3″ column_width_use_pixel=»yes» shift_y=»0″ z_index=»0″ column_width_pixel=»900″][vc_column width=»1/1″][vc_custom_heading auto_text=»yes» heading_semantic=»h1″ text_size=»fontsize-107144″]This is a custom heading element.[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=»0″ overlay_alpha=»50″ gutter_size=»3″ column_width_use_pixel=»yes» shift_y=»0″ z_index=»0″ column_width_pixel=»900″][vc_column width=»1/1″][vc_column_text]I takt med utskiftninger av både ansatte, styremedlemmer og eiere de siste årene vil Filmkraft fremover dele informasjon om hvem vi er, hvilke bakgrunner og kompetanse vi besitter og hvilke arbeids- og ansvarsområder vi fordeler mellom oss i en artikkelserie. I denne andre artikkelen vil vi presentere styret vårt. For første artikkel om administrasjonen, se her.

 

Filmkrafts styre velges av våre eiere og består av tre bransjerepresentanter og to politiske representanter. Styret møtes minimum fire ganger i året og gjør vedtak om støtte over 100.000 kr. Det nåværende styret er som følger:

STYRELEDER

Mariann Bjørnelv har en bachelor innen Hotell- og økonomisk ledelse og mellomfag i musikk og kristendom, i tillegg til universitetsstudier innen kultur og ledelse. Hun har tidligere vært daglig leder for STAR, Rogalands kompetansesenter for rytmisk musikk og har hatt en rekke styreverv innen kulturfeltet i Stavanger. Hun er fast skribent i Klassekampen, styremedlem i Norske Konsertarrangører og kursholder for NKA innen temaene frivillighet, personell, organisasjon og økonomi. Hun er i dag medeier av Skral Festival og arbeider også med Mablis festivalen. Hun har tidligere arbeidet som controller og pressesjef for festivaler som Hovefestivalen, Quart25, Utopia og Findings. Mariann har jobbet 7 år som daglig leder på Folken og vil i 2021 ta over jobben som festivalsjef for Moldejazz. Mariann er oppnevnt styreleder av Filmkrafts majoritetseier Rogaland Fylkeskommune og har lang erfaring med politisk påvirkningsarbeid, både regionalt og nasjonalt. Mariann sitter også i styret til FilmReg, det regionale virkemiddelapparatets fellesorganisasjon.

 

STYREMEDLEMMER – BRANSJE

Teréz Hollo-Klausen har en mastergrad fra Senter for Teknologi, Innovasjon og Kultur ved Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet i filmbransjen siden 90-tallet for de fleste etablerte produksjonsselskapene og hennes første film som produsent var «Jørgen+Anne=Sant», følgt av Karsten og Petra-filmene, begge på Cinenord. Teréz jobbet deretter i 6 år som produsent i Stavanger med sitt eget produksjonsselskap, Anna Kron Film. Der produserte hun to spillefilmer, én dokumentar og én kortfilm. I senere år har hun vært basert i Oslo og blant annet produsert dramaseriene Wisting og Atlantic Crossing. I dag jobber Teréz som produsent for Monday Scripted der hun har flere serier i utvikling. Hun er glad for å ha beholdt god kontakt med produksjonsmiljøet på Vestlandet, både gjennom sitt styreverv i Filmkraft og også som sensor for avgangselever på Master i Dokumentar ved Universitetet i Stavanger.

Stig Andresen studerte Kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og startet sin karriere i 1979 på NRK. Sammen med Bjørn Engvik laget han på begynnelsen av 1980-tallet seriene «Musikk blir bilde» og «Ingen Krig ingen fred». Førstnevnte ble innkjøpt av Andy Warhol-museet i Pittsburg og representert på MOMA i New York. Den andre endte bl a på kunstmuseet i Leipzig. Stig laget den prisbelønte dokumentaren Frosset hjerte som ble åpningsfilm på Tromsø Internasjonale Filmfestival i 1999. og deretter serien Expedition Sirius 2000 for Nordisk Film i Danmark. Han flyttet senere til Nordisk Film i Oslo og regisserte serier som Slottet, Stortinget og VG for TV2, og ikke minst en film om Turboneger – ResErection. Fra 2008 var han dokumentarfilmkonsulent i NFI før han startet i Indie Film AS i 2013 der han både produserer og regisserer. Hans siste store dokumentar er «Munch i helvete». Når han ikke har noe annet å drive med skriver han artikler og intervjuer til aviser og fagtidsskrifter. Det er morsomt å provosere – både i skrift og på film. Det gjelder å holde seg våken! som han selv sier.

Gaute Aadnesen har en Cand.mag. i Sosiologi fra Universitetet i Bergen. Gaute har tidligere jobbet som Markeds- og kommunikasjonssjef i Kronengruppen AS, kommersiell leder i Viking Fotballklubb ASA, Daglig leder & Produsent i Phantom film AS, produsent i Bulldozer film AS, samt ulike stillinger innen markedsføring, kommunikasjon og produksjonsselskap. Gaute har også jobbet som rektor og daglig leder på Noroff Instituttet og Mediegymnaset i Stavanger. Han jobber i dag som forretningsutvikler i Stavanger Symfoniorkester og var del av teamet bak SSOs store publikumsvekst på 30% fra 2010-2014. Gaute beskrives som en ekstremt kreativ person, med stor styrke innen forretnings og konseptutvikling.

 

STYREMEDLEMMER – POLITISK

Cille Ihle er miljøterapeut på Tastaveden ungdomsskole. Hun har også en liten stillingsprosent på Rogaland A senter – avrusningsavdeling. Hun er med i styret i Filmkraft for første gang i år. Samfunnsengasjert. Sitter i kommunestyret i Stavanger og utvalg for by og samfunnsutvikling. Cille liker kultur, politikk, konserter og sosiale ting. Hun bor i Stavanger.

 

VARAMEDLEM – BRANSJE

Bo B. Randulff er filmfotograf med utdannelse fra The London Film School og har over 25 års fartstid i filmbransjen.
Han har jobbet både nasjonalt og internasjonalt, og har medvirket på flere store internasjonale co-produksjoner, på et mangfold av reklamefilmer, kortfilmer, tv-serier, musikkvideoer og spillefilmer. Bo er glødende opptatt av filmarbeidernes rettigheter, og sitter i sentralstyret i Norsk Filmforbund, og har også vært lokallagsleder i samme forbund. Han er medlem av Foreningen Norske Filmfotografer og The Lithuanian Society of Cinematographers.

 

VARAMEDLEMMER – POLITISK

Lisbeth von Erpecom Vikse er i dag pensjonist, og har vært daglig leder for Skipper Worse AS. Lisbeth er fylkestingsrepresentant og sitter i utvalg for Regional, Kultur og Næring. Hun er også medlem av Sandnes kommunestyre.

Bente Gudmestad bor på Rennesøy der hun driver gård med melkeproduksjon, sauer, okser og Aberdeen angus. Hun jobber også på barneskole som Miljøterapaut og er politiker i Høyre, noe hun trives godt med. På fritiden driver Bente med strikking, sy ulike produkter av saueskinn og gå turer i nærmiljøet.[/vc_column_text][vc_single_image media=»74528″ media_width_percent=»100″][/vc_column][/vc_row]

Del posten