Søk
Close this search box.

FILMROOKIES MANUSKONKURRANSE 2024

FILMROOKIES 2024 ser etter unge manusforfattere. Liker du å skrive? Vil du bli kjent med filmmiljøet? Er du gira på å lage film?

FILMROOKIES 2024 er et årelangt samarbeid med Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater. De stiller med skuespillere til fire scener/kortfilmer som blir produsert av et lokalt produksjonsselskap. I 2024 er dette Foton4 og produsent Mikkel Munkvold.

FILMROOKIES gir unge mulighet til å teste ut de mange jobbene som finnes i en filmproduksjon – alt fra å skrive manus, regissere, fotografere, klippe og skuespill m.m. Gjennom hele prosjektet får du veiledning fra profesjonelle filmskapere. I FILMROOKIES får du være med på å lage en film fra begynnelse til slutt.

Årets manuskonkurranse er altså i gang! I FILMROOKIES er vi ikke ute etter et helt manus. Vi ser etter en kort scene på noen minutter som gir oss et glimt inn i en større historie. Du trenger ikke å ha skrevet hele denne «store» historien – det er kun denne ene scenen vi er ute etter. Om du blir valgt som manusforfatter vil du få manusveilledning og videre oppfølging av produsenten i produksjonen.

  • Manuset skal kun være én scene langt, maks 4 sider.
  • Legg gjerne til noen linjer med hva som har skjedd før og etter men husk at publikum ofte forstår mer enn vi tror bare basert på kroppsspråk og dialog
  • Det må være fire karakterer i alderen 15-18 år
  • Ditt manus vil bli filmet 4 ganger med 4 forskjellige filmteam og skuespillere
  • Påmeldingen er åpen for alle som bor i Rogaland og er i alderen 16-35 år. Forfatteren som vinner vil få veiledning fra profesjonell dramaturg, samt får være med på hele prosessen fra tekst til ferdige filmer.

SEND INN DITT BIDRAG

Send inn ditt manus i dag. Har du spørsmål kan du ta kontakt med Talentrådgiver Geir Petter Røssland.

Del posten