TILDELINGER RUNDE 2-2023

Filmkraft fikk inn 27 søknader om tilskudd til film for behandling i årets andre tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 5 468 483 kroner. I styremøte ble det vedtatt tilskudd til 6 prosjekter med søknadssum over 100 000 kroner. I tillegg har 8 administrative søknader blitt innvilget med samlet sum kr. 520 000. 4 prosjekter er tildelt skrivepenger, 8 prosjekter utviklingsstøtte og 2 prosjekter produksjonsstøtte i denne runden, samlet kr. 2 560 000 kroner. Av dette er 46% dokumentar og 54% fiksjon. Tilskudd inn under ordningen Mellomsteget beløper seg til kr. 1 350 00.

STYREVEDTAK - SØKNADER OVER KR 100 000
20165Planet
Kroner400 000
FaseUtvikling - Mellomsteget
Søker Chezville AS
ProdusentJulia Joner
ManusFredrik S Hana/Jamie Turville
RegiFredrik S Hana
FormatLang fiksjon
Om prosjektet"PLANET” er et science-fiction epos om menneskets møte med det ukjente. En omfattende skildring av vår plass i universet bygget på et mangfold av små og store sekvenser som utfordrer form, sjanger og narrativ.
Filmen er basert på den prisvinnende kortfilmen “FROM.BEYOND”.
20208Rabinowitz
Kroner200 000
FaseUtvikling - Mellomsteget
SøkerNOET AS
ProdusentMaria Lavelle
ManusMaria Lavelle
RegiMaria Lavelle
FormatLang fiksjon
Om prosjektetDen jødiske forretningsmannen Moritz Rabinowitz har i flere år forsøkt å advare verden mot Hitler. Når Norge okkuperes, befinner han seg øverst på nazistenes dødsliste og må velge mellom livet eller familien sin.
20246Piraya 2022-7
Kroner300 000
FaseUtvikling
SøkerPiraya AS
ProdusentTorstein Grude
ManusAnna Shishova-Bogolubova
RegiAnna Shishova-Bogolubova
FormatDokumentar
Om prosjektetUnndratt offentligheten.
20254Verket
Kroner 650 000
FaseProduksjon - Mellomsteget
SøkerFilmavdelingen AS
ProdusentEirik Fosse
ManusTobias Aksdal/Hanne Cotton Breivik
RegiHanne Cotton Breivik
FormatKort fiksjon
Om prosjektetI Verket er pianisten Alfred finalist i en prestisjetung konkurranse. Når suksessen endelig er innenfor rekkevidde, blir det en besittelse og Alfred undertrykker alle varseltegn om sin tilstand. Moren Siv Anita håper at verket til hans avdøde far vil sikre førsteplass, mens søsteren Silje setter spørsmålstegn ved hele tilværelsen til Alfred. Gjennom en sanselig reise handler Verket om rammene vi vokser inn i, ambisjoner basert på plikt og løsrivelse fra foreldres forventninger. gheten.
20256Eaten Fish
Kroner190 000
Fase Utvikling
SøkerFinal Cut for Real Norway AS
ProdusentAnne Køhncke
ManusDaniel Nils Roberts
RegiDaniel Nils Roberts
FormatDokumentar
Om prosjektetEtter nesten fem traumatiske år i en australsk immigrasjonsleir, vant den unge iranske flyktningen Ali Dorani friheten, da tegneseriene hans – skriblet på stjålet papir under pennenavnet EatenFish – gikk viralt. I Stavanger kjemper han med arrene fra årene i leiren, mens fortiden blir gjenfortalt gjennom konstruksjonen av lifesize kulisser som gir liv til Alis tegninger. Fortid og nåtid smelter sammen. Tegningene var veien til friheten én gang. Kan han nå bruke dem til å legge fortiden bak seg?
20268Piraya 2022-5
KRONER300 000
FaseUtvikling
Søker Piraya Film AS
ProdusentTorstein Grude
ManusTerje Tvedt
RegiTorstein Grude
FormatDokumentar
Om prosjektetUnndratt offentligheten.
ADMINISTRATIVE VEDTAK (VIM) SØKNADER T.O.M. KR 100 000
18474Overfarten
Kroner25 000
FaseUtvikling - Mellomsteget - skrivepenger
SøkerHelvik Film
ManusLina Helvik
FormatKort fiksjon
Om prosjektetOverfarten er et møte mellom det hverdagslige og de store overgangene i livet som tar sted under en fergeovergang fra bygd til by.
19718Roadbook to Dakar
Kroner100 000
FaseUtvikling
SøkerFilmavdelingen AS
ProdusentEirik Fosse
RegiIsabel Guayasamin
ManusEirik Fosse
FormatDokumentarserie
Om prosjektetRoadbook to Dakar (arbeidstittel) er en dokumentarserie om Dakar Rally, verdens mest intense løp. Serien følger utvalgte underdogs-sjåfører i det 2 uker lange rallyet, gjennom Saudi Arabias farlige ørken.
19219Minibar
Kroner50 000
FaseUtvikling - Mellomsteget - skrivepenger
SøkerChezville AS
ProdusentLina Helvik
ManusEili Harboe
RegiEili Harboe
FormatKort fiksjon
Om prosjektetMinibar er eit sårt og intimt drama med innslag av mørk humor om å nærme seg nokon ein aldri trudde ein skulle sjå igjen.
19985Viking for Alltid (arbeidstittel)
Kroner100 000
FaseUtvikling
SøkerVinterfilm AS
Produsent Rune Sørensen
RegiPeter Ask / Svein Molaug
ManusSvein Molaug
FormatDokumentar
Om prosjektetDenne dokumentaren skal følge fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023 i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, eliteserien.
20177Jellyfish
Kroner25 000
FaseUtvikling - Mellomsteget - skrivepenger
SøkerAural Art Production Nilsen
ManusFrida Feline Nilsen
FormatKort fiksjon
Om prosjektetDet søkes om skrivepenger fra Filmkraft til å gjennomføre fase 1 av en ny kunstnerisk kortfilm om tematikken ensomhet og det å gjenvinne seg selv i naturen og dens skapninger. Ensomhet er en universell følelse som de fleste mennesker vil oppleve på et tidspunkt i livet. Ved å utforske denne sinnstilstanden gjennom kunstfilm, kan jeg bidra til å øke bevisstheten rundt slike følelser i samfunnet.
20321Bryllup eller begravelse (arbeidstittel)
Kroner100 000
FaseUtvikling
SøkerTallfilm AS
ProdusentSiw Angell-Olsen / Nils Petter Devold Midtun
ManusAlexander Gudmestad
RegiNils Petter Devold Midtun / Alexander Gudmestad
FormatDokumentar
Om prosjektetRegissør Alexander Gudmestad har fått tilbakefall av kreftsykdommen Non-Hodkins-Lymfoma og står foran sitt tredje og siste år med behandling. Uansett utfall blir det hans siste dans med kreft. En stamcelletransplantasjon er det eneste behandlings alternativet som finnes.Med galgen humor og sitt skeive syn på livet ønsker Gudmestad å vise verden hvordan han og hans kone lever med sykdommen, usikkerheten rundt behandlingen og det å måtte planlegge både en bryllupsfest men også sin egen begravelse.
20366Viking for Alltid (arbeidstittel)
Kroner100 000
FaseUtvikling
SøkerVinterfilm AS
ProdusentRune Sørensen / Svein Molaug / Peter Ask
Manus Peter Ask / Svein Molaug
RegiPeter Ask / Svein Molaug
FormatDokumentar
Om prosjektetDenne dokumentaren følger fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023, i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, Eliteserien.
20423En helt perfekt dag
Kroner20 000
FaseUtvikling - skrivepenger
SøkerFredrik Holmen Lillegraven
ManusFredrik Holmen Lillegraven
FormatKort fiksjon
Om prosjektet13 år gamle Nora må tilbringe søndagen med hennes pappa, noe hun ikke vil. Faren Rune prøver å oppnå kontakt med henne. Klarer de å fortone seg gjennom disse få timene?