TILDELINGENE FOR RUNDE TO ER KLARE

Filmkraft har behandlet 38 søknader om tilskudd til film i årets andre tildelingsrunde, med en samlet sum på kr 7 848 540.

I styremøtet ble det vedtatt tilskudd til 7 prosjekter med søknadssum over kroner 100 000, samt 12 administrative vedtak t.o.m. kr 100 000. 15 av prosjektene er i utviklingsfasen, mens 4 er klare for produksjon. Samlet tildelt beløpt for runde 2 er dermed kr 3 795 000. Av disse er kr 1 775 000 under ordningen Mellomsteget.

STYREVEDTAK - SØKNADER OVER KR 100 000
15247SAMEASPIRANTEN
Kroner500 000
FaseProduksjon - Mellomsteget
Søker Voss Media AS
ProdusentTor Kristian Liseth
ManusKristian Landmark
RegiAnders Kråkevik
FormatDokumentarserie
Om prosjektetDa den paraglider-flygende eplebonden Anders Kråkevik fra Hardanger bestemmer seg for å fly Norge på langs, aner han ikke hva som venter: På Finnmarksvidda møter han reindriftssamen Mathis Oskal, og dette tilfeldige møtet fører til at den planlagte reisen fra nord til sør brått får en ny kurs. Mathis inviterer nemlig den eventyrlystne eplebonden til å følge ham og resten av flokken gjennom et helt år på vidda. Gjennom fire årstider er det duket for et dramatisk og fascinerende eventyr - og det vokser fram et unikt vennskap mellom reindriftsamen Mathis og sameaspiranten Anders.
15967EKSPONERT
Kroner500 000
FaseProduksjon
SøkerScreen Story Film og TV AS
ProdusentAnders Hereid
Manus Heidi Kysnes Høyheim
RegiHeidi Kysnes Høyheim
FormatDokumentarserie
OM PROSJEKTETFor at Nikolai Schirmer skal kunne leve av å være skikjører på fulltid kreves prestasjoner i verdensklasse. Både på fjellet og i sosiale medier. Hverdagen handler om å balansere potensiell livsfare med visninger, likes og profilbygging. Vi får ta del i livet til en sterk utøver og miljøet rundt ham. Alle mennesker som følger drømmen. I et liv helt på grensen.
15448SYLVIA RAFAEL
Kroner220 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerGoodtime Stavanger AS
ProdusentSøren Sussemiehl Jensen
ManusSøren Sussemiehl Jensen
RegiTales Manicoba
FormatDokumentar
Om prosjektetHvordan blev Sylvia Rafael, en smuk middelklasse-sydafrikaner med en jødisk far og kristen mor, en af Mossads mest succesrige spioner?
Hvad motiverede hende til at sætte sit liv på spil for Israel, og hvordan opnåede hun tillid fra nogle af de farligste mennesker i den arabiske verden på et tidspunkt, hvor palæstinensisk terrorisme ekspanderede over Mellemøsten og ind i Europa?
15546E DET MULIG
Kroner 600 000
SøknadstypeProduksjon - Mellomsteget
SøkerNoet AS
ProdusentMaria Lavelle
ManusMaria Lavelle
RegiJohannes Vikse Pedersen
FormatKort fiksjon
Om prosjektetStavanger 1968: Inspirert av en sann historie om fire kompiser, tre kinesiske mynter, og en ellevill guttestrek som skrev om verdenshistorien – i alle fall midlertidig.
15957PIRAYA 2022-3
KRONER325 000
SøknadstypeProduksjon
Søker Piraya Film AS
ProdusentMaciej Kubicki
ManusNatalia Koniarz
RegiNatalia Koniarz
FormatDokumentar
Om prosjektetA visual look at the world of the inhabitants of the highest mine in Bolivia, whose deaths weigh as much as the mined silver, exploring the limits of human endurance, spirituality, and the cost of human labor.
15942FILMHIMMELEN-22573
Kroner250 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerFilmhimmelen 1 AS
ProdusentBjørn Eivind Aarskog
ManusBjørn Eivind Aarskog
RegiBjørn Eivind Aarskog
Format Dokumentar
Om prosjektetKONFIDENSIELT
15928KOMMUNEN
Kroner380 000
SøknadstypeUtvikling - Mellomsteget
SøkerNoet AS
ProdusentMaria Lavelle
ManusMaria Lavelle og Tore Kåstad
Regi Johannes Vikse Pedersen
FormatLang fiksjon
Om prosjektetDagliglivet i den fiktive kommunen Vigre på Jæren rystes av beskjeden om kommunesammenslåing. De skal bli del av en storkommune ved navn Jéren, og de ansatte kastes nå ut i en durabelig kamp for å bevare livet slik det alltid har vært.
ADM. VEDTAK - SØKNADER T.O.M. kr 100 000
15141NORD AV NORD
Kroner100 000
SøknadstypeUtvikling - Mellomsteget
SøkerBarba AS
ProdusentAndreas B. Eide
ManusAndreas B. Eide
RegiMark Ramanov
Format Dokumentar
Om prosjektetWith the clock ticking on incoming and increased human impact in the Arctic, the crew of SV Barba sets out to document the magic of the frozen North and its fabled wildlife before it is lost forever.
15720REBOT, UTV2.
Kroner 100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerBitbyte AS
ProdusentAtle Mæland
ManusAtle Mæland
Regi Atle Mæland
FormatSpill
Om prosjektetI Rebot må spilleren redde medelever, lærere og skolen ved å kontrollere en mini-robot som må stoppe en ond intelligent datamaskin. Spillet er et spennende, historiedrevet og norskspråklig “lær å kode”-spill for barn! Det er ingen krav til å kunne lese eller skrive for å spille, og målet er å inspirere barn til å lære mer om programmering.
15756MIN FANTASIVENN
KRONER100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerTALLFILM AS
ProdusentNils Petter Devold Midtun og Siw Angell-Olsen
ManusBår Tymri og Nils Petter Devold Midtun
RegiBår Tymri
FormatDokumentar
Om prosjektetMin fantasivenn vil ta oss inn i en verden av fantasi og usynlige venner fortalt av barna selv. Med animasjon og filmtriks vil vi virkeliggjøre fortellingene, karakterene og de merksnodige verdener bare de kan fortelle oss.
15788TIL HELVETE MED STIL
Kroner 100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerPål Jackmans Wünderkammer ENK
ProdusentPål Jackman
ManusPål Jackman og Helena Nielsen
Regi Pål Jackman
FormatLang fiksjon
Om formatet«Til Helvete med Stil» er en historie løselig basert på egne opplevelser med en far som ikke maktet å være far. En far som ikke hadde verktøyet for å være der for sitt avkom. Selv om han ønsket det nok. Idéen kom opprinnelig fra Pia Noreger og meg selv som begge vokset opp med fedre som begge drev sine egne vertshus mens barna var små.
15810SKJELV DU, VLADIMIR
Kroner100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerFakkefilm AS
ProdusentOdveig Klyve
ManusOdveig Klyve
RegiOdveig Klyve
FormatDokumentar
Om prosjektetSKJELV DU, VLADIMIR skal bli ein kortdokumentar som eit kunstuttrykk for sterke samtidshendingar, gjennom bruk av bearbeida dokumentaropptak, lydopptak av diktet "Skjelv du på handa, Vladimir" lese på ulike språk, og med nykomponert musikk. Dette blir og ein dokumentasjon på ein prosess der menneske frå mange land spontant tok del både med lyd og bilde, for i å skapa eit kunstverk.
15885MANGFOLD
Kroner50 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerFilmavdelingen AS
ProdusentEirik Fosse
ManusPål Espen Kilstad
RegiIkke oppgitt
FormatKort fiksjon
Om prosjektetChampagnen sprettes når filmselskapet «Framework Productions» får i oppdrag å lage promoteringsfilm for Innovasjon Norge. Jubelen stilner imidlertid raskt når reglene fra Arbeids og inkluderingsdepartementet om mangfold går opp for produksjonsselskapet. Hva skal til for at man kan kalle noen for same? Hvordan avdekker man folks seksuelle orientering på audition uten å støte noen? Tillater kommunen at man setter opp et bønnerom på Kjerag?
15910DRØMMER I MINEFELTET
Kroner 100 000
SøknadstypeUtvikling
Søker TALLFILM AS
ProdusentSiw Angell-Olsen
ManusZaradasht Ahmed
RegiZaradasht Ahmed
FormatDokumentar
Om prosjektetDrømmer i minefeltet, Korte Historier fra minefeltene i Kambodsja om enkeltmenneskets kraft til å stå imot en skjult kronisk krig. En reise dypt inn i noen av verdens mest minebelagte områder i Kambodsjas jungel i nord, og kampen for å gjenvinne en tapt verdighet i etterkrigstiden.
16016C+S (CAMILLA 0G SOFIE)
Kroner50 000
SøknadstypeUtvikling - Mellomsteget
SøkerJMG Stories AS
ProdusentGrant Andersen
ManusEmilie Sofie Johannesen
Regi
FormatLang fiksjon
Om prosjektet Camilla&Sofie er en moderne Romeo og Julie-historie om to unge studenter i Stavanger, som blir hodestups forelsket og innleder et forhold. Men Sofie er overhodet ikke ute av skapet og snart må det unge paret kjempe for å bevare kjærligheten og retten til å elske den man vil, i møte med mørke motkrefter i Sofies familie og det kristenkonservative miljøet de tilhører.
15481HVERDAGSHELT
Kroner95 000
SøknadstypeUtvikling - Mellomsteget
SøkerC.A. Lende Publishing
ProdusentChrister Lende
ManusChrister Lende
Regi
FormatLang fiksjon
Om prosjektetPer Torkil prøver å leve et normalt liv med jobb, bolig, og jakte på kjærligheten - men at han våkner med en ny superkraft hver dag gjør dette nærmest umulig. Hver morgen må han finne ut hva den nye kraften hans er, helst før han kommer på jobb. Kan han fly? Teleportere seg? Vil bilen eksplodere ved berøring? Det er en prøvelse å ha et normalt liv, spesielt med hammerhender for dagen. Da livet endelig lysner, faller en ny trussel inn i livet hans - han er ikke den eneste med slike krefter.
15960KJELLEREN I TAKET (ARB.TITTEL)
Kroner75 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerGarcia De Presno Film ENK
ProdusentJon Garcia de Presno
Manus Jon Garcia de Presno
Regi
FormatLang fiksjon
Om prosjektet “Kjelleren i Taket” er en multiplot multikarakterstudie grøsser. Folk blir alle hjemsøkt av en enorm og altoppslukende tomhet som bor i kjelleren, veggene og taket i bygården de bor i ettersom de blir sugd inn i mysteriet rundt den tomme leiligheten i første etasje. Prosjektet ble utviklet på Filmkrafts manus workshop
16357THEA & TOBIAS OG DET MAGISKE KAMERAET
Kroner50 000
SøknadstypeUtvikling - Mellomsteget
SøkerFredrik Holmen Lillegraven ENK
ProdusentFredrik Holmen Lillegraven
ManusFredrik Holmen Lillegraven
Regi
FormatLang fiksjon
Om prosjektetBarnefilmen "Thea & Tobias og det magiske kameraet" handler om de 11 år gamle tvillingene Thea og Tobias som lever av en fantasirik og kreativ hverdag. Når pappa havner på sykehuset etter en bilulykke, og uten noe andre å passe på dem, må de tilbringe sommeren hos besteforeldrene som bor ute på landet. Der ute er omgivelsene ganske så kjedelig - helt til de en dag kommer over et gammeldags filmkamera i bestefars kjeller...
16488PIRAYA 2022-4
Kroner100 000
SøknadstypeUtvikling
SøkerPiraya Film
ProdusentMaciej Kubicki
ManusNatalia Koniarz
RegiNatalia Koniarz
FormatDokumentar
Om prosjektetPiraya 2022-4 En fortelling om kollektiv samtaleterapi.

Bilder fra noen av prosjektene som fikk støtte i runde 2.