BESTE PRAKSIS er et initiativ fra Filmkraft Rogaland og har som målsetning å tilby solide foredragsholdere og stimulere til gode diskusjoner. BESTE PRAKSIS skal være en nyttig møteplass for regionens produsenter.

 

Til høsten er det planlagt 2-3 Beste Praksis og et av disse vil ha fokus på distribusjon. Bransjerådgiver Kaia Høidalen oppfordrer bransjen til å komme med innspill til temaer for fremtidige arrangementer. Datoer og nærmere informasjon vil bli publisert  så snart dette er klart.

12. mai arrangerte Filmkraft Beste Praksis for annen gang i år. Temaet denne gangen var prosjektledelse med fokus på store internasjonale produksjoner i serieformat (langformat).

Foredragsholder var produsent Silje Hopland Eik fra Cinenord. Hun har vært produsent for bla. dramaserien Atlantic Crossing som vant Emmy tidligere i år.

En åpen og ærlig innføring i hvordan livet til en produsent kan være. Deltakerne var bransjeaktører som enten har tatt steget over i lange formater eller som planlegger å gjøre det. Fine samtaler og diskusjoner gjennom dagen og tilbakemeldingene i etterkant har vært positive.