Søk
Close this search box.

ENDELIG LANGFILMINNSPILLING I ROGALAND

Jonas Slørdal Røvik

De er nå godt i gang med innspillingen av «Alt skal bort!», tidligere «nr. 11». Årets vinner under Filmkraft sitt Krafttak for Rogaland

Vi besøker filmsettet for en stemningsrapport. Lokasjonen de befinner seg på denne dagen gjør hele opplevelsen mer levende. Vi går inn i et gammelt hus på Stokka i Stavanger, fylt opp av interessante gjenstander og eldre møbler som gjør at vi hopper rett inn i filmens univers. 

Alt skal bort! tar utgangspunkt i søsken som skal tømme barndomshjemmet etter farens død, og er inspirert av egne erfaringer. Idéen oppsto da Silje Salomonsen skulle tømme boligen etter sin avdøde far. Hun tok vare på veldig mye, både møbler og andre småting. Dette brukes nå som rekvisitter, og er en stor del av filmens scenografi. 

Selma Dybvig Søreide hospiterer

Manus og regi er ved Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen. Produsent er Julia Joner og Chezville. I tillegg har vi hospitant Selma Dybvig Søreide på sett, som regiassistent. 

Filmen tar for seg et universelt tema som de fleste vil gå gjennom i løpet av livet, nemlig bortgangen av et familiemedlem, og oppryddingen i ettertid. 

Alt skal bort! handler om tre søsken i førtiårene som må grave i både gode og dårlige minner i sitt barndomshjem. Den tar for seg konfliktene som oppstår underveis, både indre konflikter, og søsknene imellom. 

Silje Salomonsen spiller en av hovedrollene, storesøsteren i søskenflokken, og får tatt i bruk sine egne erfaringer rundt håndteringen av eiendeler og gamle minner. 

Thomas Alf Larsen, Silje Salomonsen og Torbjørn Berglund Eriksen spiller søsken

Innspillingen varer ut juni, og de ser for seg at filmen slippes en gang neste år. Eksakt tidspunkt er vanskelig å si, det er fortsatt mye som skal på plass. 

Del posten