Søk
Close this search box.

FILMKRAFT TALENT: BAK KULISSENE PÅ DEN SVUNNE TID

Jonas Slørdal Røvik

Kortfilmen Den Svunne Tid tar form, med Selma Dybvig Søreide på både regi og manus

Dette prosjektet er gjort mulig gjennom ordningen Filmverksted, hvor det hver høst foregår en pitche-konkurranse foran en jury som består av erfarne filmfolk fra Rogaland. Vinneren av pitchen får sin idé realisert til en kortfilm, og denne gangen var det Selma sin tur. Hun har siden da jobbet tett sammen med produsent Bjørn Eivind Aarskog og manus- og regiveileder Kristoffer Joner.

– Filmverksted-ordningen har gjort prosjektet veldig trygt. Det er folk som passer på at det går fint, og jeg har fått god støtte og hjelp hele veien, forteller Selma.

Den Svunne Tid handler om en 14 år gammel jente som bestemmer seg for å skrive memoarer om årene hun har levd, og prøver å få gitt ut dette gjennom et lokalt fiktivt forlag på Storhaug i Stavanger, med Kristoffer Joner i rollen som forlegger. Idéen til filmen startet i Selma sitt eget liv:

– Idéen kom da jeg var på et julemarked på barneskolen min. Der tok jeg meg selv i å bli veldig nostalgisk over å være der. Ikke konkrete ting, bare minner om at jeg var der som liten. Da gikk det opp for meg at jeg har blitt en nostalgisk person, noe jeg synes er veldig tullete. Så tenkte jeg at det er enda mer tullete og morsomt hvis en person som er mye yngre enn meg er like nostalgisk.

Slik startet idéprosessen, og videre har hun prøvd å pakke det hele inn i noe komisk og litt rart, beskriver hun selv.

Selma (til høyre) gir instrukser til skuespiller Conrad (13) foran kamera

Det er dag nummer to, og siste dag med innspilling. Den første dagen var vellykket, og nå gjenstår innspilling av en del scener på flere forskjellige lokasjoner i Stavanger. Det er sol, i underkant av 20 grader, og god stemning.

– Så langt har alt gått veldig fint, men du vil kanskje få forskjellige svar fra meg og innspillingslederen. Jeg er i hvert fall fornøyd med alt vi har fått til så langt. Det er fint vær, vi har vært gode på tid og vi har så flinke skuespillere.

To av hovedkarakterene som befinner seg foran kamera store deler av dagen i dag er Frida Sandberg Molden (14) og Conrad Ørland Wathne (13). Frida har rollen som Pernille, som skriver memoarer om livet sitt. Conrad har rollen som hennes beste venn Henrik. På spørsmål om hvordan innspillingen har vært, svarer de kort og presist:

– Veldig gøy og koselig.

De går begge på Rogaland Teater, som også var mye av grunnen til at de ble plukket ut til sine roller. Selma var nemlig på besøk for å finne skuespillere til filmen.

– Vi hadde en vanlig øving, hvor Selma var til stede, men vi visste ikke hvem hun var på dette tidspunktet. Senere fikk vi en mail om vi ville være med i filmen hennes, forteller Frida.

Frida og Conrad klare for første scene for dagen

Nå når de har blitt bedre kjent, har de bare gode ord om henne.

– Selma som ansvarlig for manus og regi er helt fantastisk, sier Conrad.

– Hun har veldig kul stil og har valgt ut kule kostymer til oss. Samtidig er hun ganske ung og ny i bransjen, men får det veldig bra til, legger Frida til.

Selma står rett ved siden av og er litt usikker på om de ville sagt det samme hvis hun ikke var til stede, men takker så mye for de fine ordene.

– Det hele har vært en fin erfaring så langt, og det blir spennende å se resultatet, avslutter hun med.

Filmen skal ha premiere på Talenttimen 11. desember på Kinokino.

Del posten