TILDELINGER FØRSTE RUNDE 2024

Totalt ble det tildelt kr 7 450 000 i årets første runde.

Filmkraft fikk inn 13 søknader om tilskudd til film i årets første tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 10 730 000 kroner. I styremøte 20. mars ble det gitt tilskudd til 7 prosjekter med søknadssum over 300 000 kroner, i tillegg til et separat vedtak på 3 mill kroner fra januar i år og ett administrativt tilskudd (inntil 300 000 kroner). Av disse 9 prosjekttilskuddene er 3 utviklingsstøtte og 6 produksjonsstøtte, samlet 7 450 000 kroner.

Av rundens tilskudd er 1 mill kroner innenfor ordningen Filmbalanse.

Merk; Ettersom Filmkraft sin pott innenfor alle formater fremdeles er begrenset, samtidig som det er et strategisk mål å få opp flere prosjekter og øke produksjonsvolum i vår region, vil våre bidrag i alle filmprosjekter holdes på et fornuftig nivå fremover. Inntil videre praktiseres dette med max kr 500 000 til kortfilmproduksjon, og vi vil også fremover avkorte øvrige formater hvor vi ser det formålstjenlig.

Filmkraft har i denne runden gitt sine første produksjonstilskudd til spillefilm, hvor det ble gitt 3 mill kroner til Chezville for filmen Nr. 11 og 1,9 mill kroner til 73 Eyes Film Production for filmen Grevlingene.  Med disse tilskuddene går nå Filmkraft inn i en  helt ny æra, sier daglig leder Anne Lærdal.

STYREVEDTAK 2024-1
23382Piraya 2023-3
Kroner200 000
FaseUtvikling
Søker Piraya Film AS
ProdusentTorstein Grude
ManusTorstein Grude
RegiTorstein Grude
FormatDokumentar
Om prosjektetKonfidensielt
23321Tilbakefall - tidligere Bryllup eller begravelse (Arbeidstit...
Kroner250 000
FaseUtvikling
SøkerTallfilm AS
ProdusentNils Petter Devold Midtun
ManusAlexander Gudmestad
RegiAlexander Gudmestad
FormatDokumentar
Om prosjektetTilbakefall er en selvbiografisk dokumentarfilm som følger den 34 år gamle regissøren Alexander Gudmestad og hans kone Lotte. De har levd et liv i limbo siden Alexander ble diagnostisert med lymfekreft våren 2020, og gir et intimt innblikk til hvordan det er å leve i den anspente usikkerheten som Alexander selv beskriver som tilværelsen - Tilbakefall. Dette er også en kjærlighetshistorie, for til tross for fire år med brutale skuffelser holder Lotte og Alexander fast på hverandre.
23212Grevlingene
Kroner1 900 000
FaseProduksjon
Søker73 Eyes Film Production AS
ProdusentDavid Leader
ManusPaul Magnus Lundø
RegiPaul Magnus Lundø
FormatLang fiksjon
Om prosjektetFortalt med glimt i øye, er Grevlingene en feel-good film om barndom, identitet og hva det vil si å ha integritet. Krydret med underfundige karakterer, og et lass med eventyr og uhell, vil både barn og foreldre storkose seg. Grevlingene er en original-skrevet, live-action film med stor franchise potensiale.
23216Dødsangst
Kroner 500 000
FaseProduksjon - filmbalanse
SøkerTallfilm AS
ProdusentSiw Angell-Olsen
ManusSofie B. Løvereide
RegiSofie B. Løvereide
FormatKort fiksjon
Om prosjektetKjersti er i tjueårene, er malekunstner, og har alvorlig dødsangst. Etter et mislykket forsøk på hjelp hos psykolog, går hun løs på en søken etter svar som vil dempe den lammende frykten hennes for det store ukjente som venter oss alle.
23374Zerya
Kroner500 000
Fase Produksjon - filmbalanse
SøkerVinterfilm AS
ProdusentRune Sørensen, Svein Molaug og Peter Ask
ManusIshak Zagros Cetinkaya
RegiIshak Zagros Cetinkaya
FormatKort fiksjon
Om prosjektetZerya er på flukt til Norge. Hun reiser vekk fra det kjente i håp om å komme til trygghet. Underveis blir hun overfalt og voldtatt av en annen flyktning. Etter tre uker ender reisen hennes i Norge. På asylmottaket møter Zerya gjerningsmannen. I følge skjebnen kan man aldri rømme fra frykten, eller føle seg trygg.
23397Mancave
KRONER500 000
FaseProduksjon
Søker Chezville AS
ProdusentJulia Joner
SamprodusentHand Made Films in Norwegian Woods, Einar Loftesnes
ManusJamie Turville og Fredrik Sundsteigen Hana
RegiFredrik Sundsteigen Hana
FormatKort fiksjon
Om prosjektetHvor godt kjenner man egentlig den man står nærmest? Charlotte Husebø dras inn i en labyrint av fortrengte fantasier og hemmeligheter når hun oppdager at hennes mann har et skjult rom i familiens garasje.
23397Løvene ved elven Tigris
KRONER400 000
FaseProduksjon
SøkerIndie Film Bergen AS
ProdusentThorvald Nilsen
ManusZaradasht Ahmed
RegiZaradasht Ahmed
FormatDokumentar
Om prosjektetDette er en film om Iraks neste største by og et knippe mennesker som nekter å la seg knekke. Mosul var hovedsetet for ISIS i Irak, og både terrorgruppens herjinger og krigen som fulgte har lagt gamlebyen i grus. Vi følger dem som ønsker å bygge opp igjen både seg selv og byen deres.
23289Nr. 11
KRONER3 000 000
FaseProduksjon
SøkerChezville AS
ProdusentJulia Joner
ManusSilje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen
RegiSilje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen
FormatLang fiksjon
Om prosjektetI strevet med å tømme barndomshjemmet etter fars død, konfronteres tre søsken med felles oppvekst og tvinges til å ta et oppgjør meg egne livsvalg
ADMIN.VEDTAK 2024-1
23245Lyden av Suksess
KRONER200 000
FaseUtvikling - filmbalanse
SøkerPicturama AS
ProdusentHeidi Strand og Stian Vetle Dale
ManusHeidi Strand og Stian Vetle Dale
RegiStian Vetle Dale
FormatDokumentar
Om prosjektetTiltross for en sprudlende og entusiastisk tilnærming til livet, har fem år gamle Julian blitt utfordret i hverdagen med uttale vansker. Han blir frustrert når noen ikke forstår hva han sier. Pappaen hans og logopeden prøver å hjelpe han, men øvelsene er kjedelige synes Julian. Han vil heller leke.