KRAFTTAK FOR ROGALAND - Pitch for produksjon lange formater.

AND THE WINNER IS... CHEZVILLE - NR 11

Den 28. november arrangerte Filmkraft pithekonkurranse på KINOKINO, hvor 3 millioner kroner skulle deles ut til produksjon av en langfilm i Rogaland. Nervøse pitchere hadde forberedt seg i ukesvis og nå skulle alt satses på en eneste pitch. Og for noen pitcher vi fikk oppleve. Alle tre er fantastiske prosjekter som fortjener å bli realisert.  Men det ble altså Chezville med Nr 11 som tok seieren hjem. GRATULERER!

Arlid Østin Ommundsen

Silje Salomonsen

Julia Joner

Alle prosjektene ble vurdert av en komité hvor kunstneriske og produksjonemessige aspekter avgjorde hvem som fikk godkjenning til å pitche. Denne komitéen bestod av fiksjonskonsulent Linda May Kallestein, Produksjonsrådgiver Marie Fuglestein Lægreid og daglig leder Anne Lærdal. 

Et av hovedkriteriene var at prosjektet allerede var kvalifisert og hadde mottatt tilskudd fra AV-pott til utvikling etter audiovisuell forskrift sine betingelser.

I juryen satt:

Anne Lærdal, daglig leder i Filmkraft

Linda May Kallestein, fiksjonskonsulent i Filmkraft

Magnus Thomassen, daglig leder i Mediefondet Zefyr

Tonje Hardersen, festival- og programsjef for Den Norske Filmfestivalen

og Michael Fleischer, leder for Scaninavian Film Distribution.

LES JURYENS BEGRUNNELSE

Vi ble presentert for veldig bra prosjekter og historier i hver sine respektive sjangre, tre veldig forskjellige filmer som kunne alle blitt vist under en filmfestival i hver sine programmer. Alle filmene vil potensielt kunne underholde oss som publikummer på hvert sitt vis og de vil treffe oss på hver sine måter. Vi ble under pitchen kjent med tre filmprosjekter som alle ville kunne engasjere og påvirke oss og juryen håper at alle tre, uavhengig av vinner her, blir realisert og at vi kan komme på premieren i nær framtid. Og husk nå dere to prosjekter som ikke vinner i dag, vi åpner søknadsportalen i januar, da kan dere søke midler til prosjektet deres – ikke hele 3 mill, men Filmkraft har som mål og løfte et knippe filmer frem i vår region og dere er alle tre veldig gode kandidater til dette.

Tross en nesten umulig oppgave, så var det utførelsen av pitchen som også skulle telle mest når vi skulle avgjøre, og en av pitchene bergtok juryen et hakk mer enn de to andre. Det var den pitchen med best dramaturgi i selve utførelsen, den som var bygget opp på tradisjonell måte, som på høyt profesjonelt nivå, som ved hjelp av tydelige og sterke virkemidler i en kombinasjon av engasjerende historiefortelling, bilder, film og musikk – som klarte å formidle hele fortellingen som blir den pitchen som vinner her i dag. Juryen vil gjerne se denne filmen og den er en potensiell kandidat som åpningsfilm under den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Den universelle historien som ble presentert kan både angå våre alles liv og juryen mener at den vil nå bredt ut, publikumsappealen er stor og vi vil alle kunne kjenne oss igjen i historien. Vi vil bli tvunget til å ta stilling til vanskelige spørsmål gjennom karakterenes egne reiser i søsken- og familielivet og den fantastisk skildrete beskrivelsen Cooming og midle age, fasen i livet som vi alle havner i, når kondolansene overgår gratulasjonene i SoMe, treffer oss alle.

Juryen er sikker på at denne filmen vil bidra til at vi vil gå litt i oss selv, at vi vil kjenne oss igjen og trekke på smilebåndet og kanskje vil vi etter å ha sett filmen gå ut i det virkelige liv og møte litt vanskelige spørsmål man ellers ville unngått -på en mer åpen måte. Vi har et bilde av foreldrene våre, stemmer disse og ikke minst er de forenelige med våre søskens? Er vi blitt våre foreldre? Filmen skildrer oppgjøret med fortiden og det å leve i nåtiden, forsoningen med våre foreldre. Alle de små handlingene og tolkningene som er så viktige for valgene vi tar og der vi ender opp- kanskje ser ting annerledes ut nå enn det egentlig var.

Med produsent Julia Joner i spissen klarer regissørekteparet Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen å gjøre noe så hverdagslig og smått, med handling hovedsakelig kun på en location, med en liten cast -som dette arveoppgjøret er -om til noe stort. NR 11 er filmen om hele livet, en film for oss alle som juryen ser frem til premieren av.

Gratulerer Chezville! Premien på 3 millioner kroner til produksjon går til Nr.11!

Chezvilles Nr 11 stakk av med kr 3 mill til produksjon.

Bilde fra pitche-dagen; Arild Østin Ommundsen, Julia Joner og Silje Salomonsen «grilles» av juryen.

Thomas Dybdahl skal lage filmmusikken til Nr 11.

LES OM ALLE PROSJEKTENE OG KRITERIENE FOR DELTAKELSE

PLANET 
Manus: Fredrik S Hana og Jamie Turville
Regi: Fredrik S Hana
Produsent: Julia Joner
Produksjonsselskap: Chezville AS.

PLANET er et science-fiction epos om menneskets møte med det ukjente. En omfattende skildring av vår plass i universet.

GREVLINGENE 
Etter en idé utviklet av Paul Magnus Lundø, Magne Østby og Frank Tønnesen.
Manus: Paul Magnus Lundø
Regi: Paul Magnus Lundø
Produsent: David Lee Leader
Produksjonsselskap: 73 Eyes Film Production AS.

En foreldreløs ung gutt må kjempe mot sin radikaliserte fostermor for å oppnå en romantisk drøm om å bli en speider som hans avdøde far.

NUMMER 11 
Manus: Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen
Regi: Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen
Produsent: Julia Joner
Produksjonsselskap: Chezville AS.

I strevet med å tømme barndomshjemmet etter fars død, konfronteres tre søsken med felles oppvekst og tvinges til å ta et oppgjør meg egne livsvalg.