Søk
Close this search box.

FILMINNSPILLING I ROGALAND: FØRSTE BLIKK PÅ BLÅTIME

Jonas Slørdal Røvik

Det er siste innspillingsdag, kvelden kryper innpå, og siste scene skal filmes

Det er kortfilmen Blåtime som har siste finpuss før regissør Liss-Anett Steinskog og produsent Siw Angell-Olsen sier seg fornøyd. En slice-of-life-film som forsker i det enkle ønsket om å ville hjelpe. 

– Idéen kom av en mix av ulike ting. Først og fremst er det hendelser man har opplevd og sett selv. I tillegg skildrer filmen kanskje hvordan verden oppleves akkurat nå, forteller Steinskog.

Liss-Anett og Siw har kjent hverandre i mange år, og jobbet sammen på flere prosjekter, blant annet Hvalagapet i 2017. 

– Det er utrolig givende å samarbeide med Liss-Anett. hun er dedikert og utrolig flink til å jobbe med ungdom, forteller Angell-Olsen.

Klokken har bikket ni på kvelden, og etter flere timer innspilling i et trangt gammelt Coop-bygg på Voll i Klepp, er det ikke mye som gjenstår. Det er nettopp blåtimen de skal prøve å fange på kamera, som setter stemningen og lyset i filmen. I tillegg til den utfordrende lokasjonen, skyter de på super 16mm-film. 

– Måten vi filmer på er utfordrende i seg selv, og i tillegg har vi hatt noen problemer med bygget vi befinner oss i. Det har røket et par sikringer, og andre småting underveis, forteller Liss-Anett. 

Det har vært noen dager med veldig høyt tempo og mye å gjøre for hele gjengen. 

– Tid og utfordringer med lyden i bygget vi befinner oss i har vært problematisk, samt økonomi og underbemanning, legger produsent Siw til. 

De fikk inn en ekstra produksjonsassistent som har hjulpet mye, samtidig gis det masse ros til de ansatte ved butikken de har fått filme hos. 

– Vi er utrolig takknemlige for at de har vært så rause og hjelpsomme underveis i prosessen. 

To stykker som befinner seg foran kamera er Theodor (14) og Eline (23). De kommer ut av bygget for å ta seg en liten pause mellom hektiske scener. Det er latter og god stemning.

– Vi har det veldig gøy på innspilling, og alt har egentlig gått veldig bra, men veldig raskt, sier Theodor. 

Dette er siste kveld med innspilling i det gamle bygget, og tiden har løpt fra skuespillerne. 

– Jeg har fått nye venner, og vi har blitt en samlet gjeng. Alle har jo samme interesse, noe som gjør det enklere å ha samtaler og bli kjent, fortsetter han.

Theodor Madsen og Vegard Zimmer
Eline Hundstad Haugen i sin rolle som Nina

Eline studerer på Teaterhøgskolen i Oslo og har masse erfaring fra blant annet Rogaland Teater. Rollen i Blåtime er noe av det mest profesjonelle hun har vært med på innen film. 

– Jeg synes det har vært en kjempespennende prosess, og skikkelig fascinerende å jobbe med så dyktige folk som vet hva de holder på med, sier hun. 

«Harmonisk» er ordet hun bruker for å beskrive stemningen blant gjengen hun jobber med.

– Det er jo alltid uventede ting som skjer, men alle problemer har blitt tatt godt hånd om. Det har vært veldig fint å jobbe sammen, forteller Eline til slutt. 

Planen er at filmen skal være ferdigstilt i oktober, og regissør Liss-Anett Steinskog er optimistisk. 

– Først og fremst blir det en festivalrunde, deretter vil vi vise filmen mest mulig. 

Produsent Angell-Olsen legger til at Berlinalen 2025 er ett av målene de har satt seg. Samtidig håper de å få solgt den til Filmbib, Filmrommet, DKS og TV- og strømmetjenester. 

– Tallfilm sitt mål er alltid at flest mulig skal se filmene vi lager, avslutter hun med. 

Del posten