Søk
Close this search box.

TILDELINGER 2. + EKTRAORDINÆR RUNDE

Totalt ble det tildelt kr 4 537 000 i årets andre runde.

Langfilmene Grevlingene har vært i opptak noen uker, mens Nr 11 (Alt skal bort) lot kamera rulle mandag denne uken. Og til høsten starter innspillingen av TV-serien Psykodrama. I tillegg er det høy aktivitet i utvikling og produksjon av både kortfilmer og dokumentarer. Filmåret 2024 er godt i gang.

Styret behandlet 18 audiovisuelle prosjektsøknader over kr 300 000 i runde 2/2024, inkl. den ekstraordinære runden som ble utlyst primo mai. Inkludert de administrative søknadene kom det totalt inn 25 søknader på samlet kr. 11 604 790.

Styret vedtok tilskudd til 9 prosjekter, i tillegg til at det var vedtatt administrative tilskudd i 2 søknader. Av disse 11 prosjektene var 3 utviklingsstøtte og 8 prosjekter produksjonsstøtte, samlet kr. 4 537 000. Tilskuddene er fordelt over flere formater – kortfilm, dokumentar og lange formater (spillefilm og tv serier). Av rundens tilskudd er 675 000 kroner innenfor ordningen Filmbalanse.

Etter styremøte sier Anne Lærdal, daglig leder i Filmkraft dette:

-Søknadsmassen vitner om stor variasjon og høy produksjonaktivitet i regionen. Faktisk er aktiviteten så høy denne sommeren at regionens fagfolk løper mellom innspillingene av både lang- og kortfilm og dokumentar, for å rekke alt. Nå høster vi fruktene etter en lang periode med filmpolitisk arbeid for selvråderett og et ønske om å satse på det vi mener bygger en levedyktig bransje i vår region.

Ekstra gledelig er det at kjønnsfordelingen for produsenter og manusforfattere nå er omtrent i balanse. (Produsenter 51% kvinner, 49% menn og for manusforfattere 43% kvinner og 57% menn).

24135Psykodrama
SøkerEinar Film Drama
Kroner750 000
FaseProduksjon
Format Dramaserie
ProdusentPål Kruke Kristiansen, Julia Joner
ManusOle Christoffer Ertvaag, Per Kjerstad og Birgitte Wegener
RegiArild Frölich
Om prosjektetPsykodrama er en humoristisk og virkelighetsbasert komiserie hvor vi følger skuespillerne Olec Ertvaag og Per Kjerstad i deres personlige kamp mot sine psykiske utfordringer. Olec har hatt tvangstanker siden han var liten og Per lider av helseangst og sinneproblemer. Gjennom serien følger vi disse to feilbarlige mennene i en hverdag der alle disse mentale omstendighetene blir satt på prøve. Vi får være med når deres høyst reelle psykiske lidelser skaper problemer og komiske situasjoner.
24513To-do List
Søker What The Film
Kroner450 000
FaseProduksjon – Filmbalanse
FormatKort fiksjon
ProdusentAmbrozie Pura
ManusAmbrozie Pura
RegiAmbrozie Pura
Om prosjektetEt skarpt blikk på traumer forårsaket av krig, «To-Do List” får deg til å tenke på det hverdagslige og banale man tar for gitt. Unge Ana sjekker to-do listen hennes, mens hun prøver å leve det nye livet sitt videre etter invasjonen.
24541Musical healing (Arb.tittel)
SøkerPiraya Film
Kroner400 000
FaseUtvikling
FormatDokumentar
ProdusentTorstein Grude
Manus Torstein Grude
RegiAnna Shishova Bogoliubova
Om prosjektetSamarbeidende musikere skriver og fremfører musikk de mener vil inspirere og helbrede lytterne, men ikke alt går etter planen.
24890Nr. 11 / Alt skal bort
SøkerChezville
Kroner1 376 000
FaseProduksjon
FormatLang fiksjon
ProdusentJulia Joner
ManusSilje Salomonsen, Arild Østin Ommundsen
Regi Arild Østin Ommundsen
Om prosjektetI strevet med å tømme barndomshjemmet etter fars død, konfronteres tre søsken med felles oppvekst og tvinges til å ta et oppgjør meg egne livsvalg.
24968Mancave
SøkerChezville
Kroner270 000
FaseProduksjon
FormatKort fiksjon
ProdusentJulia Joner
ManusFredrik S Hana, Jamie Turville
RegiFredrik S Hana
Om prosjektetHvor godt kjenner man egentlig den man står nærmest? Charlotte Husebø dras inn i en labyrint av fortrengte fantasier og hemmeligheter når hun oppdager at hennes mann har et skjult rom i familiens garasje.
24975Blåtime
SøkerTallfilm
Kroner266 000
FaseProduksjon
FormatKort fiksjon
ProdusentSiw Angell-Olsen
ManusLiss-Anett Steinskog
RegiLiss-Anett Steinskog
Om prosjektetLike før stengetid på den lokale dagligvarebutikken, må nyansatte Nina (19) og hennes mer erfarne kollega Jorun (45) håndtere en situasjon med en gruppe ungdommer. De får ulik oppfattelse av dramatikkens kjerne, en full gutt kalt Julian (13).
24976Dødsangst
SøkerTallfilm
Kroner150 000
FaseProduksjon – Filmbalanse
FormatKort fiksjon
ProdusentSiw Angell-Olsen
ManusSofie B. Løvereide
RegiSofie B. Løvereide
Om prosjektetKjersti er i tjueårene, er malekunstner, og har alvorlig dødsangst. Etter et mislykket forsøk på hjelp hos psykolog, går hun løs på en søken etter svar som vil dempe den lammende frykten hennes for det store ukjente som venter oss alle.
24998Ole
SøkerWhat The Film
Kroner75 000
FaseProduksjon
FormatKort fiksjon
ProdusentAmbrozie Pura
ManusAmbrozie Pura
Regi Ambrozie Pura
Om prosjektet«Ole» er en 3d animert kortfilm om sorg, kjærlighet og tilgivelse. For å bearbeide sorgen etter sin fars bortgang, flykter Ole inn i en levende dagdrøm hvor han endelig kan tilgi faren.
25027Welcome to Norway
SøkerFilmavdelingen
Kroner300 000
FaseProduksjon
FormatKort fiksjon
ProdusentEirik Fosse
ManusEirik Fosse, Pål Espen Kilstad
Regi Pål Espen Kilstad
Om prosjektetFilmselskapet Framework Productions står på randen til konkurs når de vinner anbudet om å lage ny reklamefilm for Norsk Innovasjon. Optimismen går raskt over til frustrasjon når de blir konfrontert med en ærgjerrig inspektør fra mangfolds- og inkluderingsdirektoratet. Hvordan finner man en same med nedsatt funksjonsevne på kort varsel? Kan et mattelt fungere som bønnetelt? Når de mot alle odds klarer å oppfylle alle kravene, dukker fylkesmannens miljøvernavdeling opp på filmsettet.
23240Nord av Nord
SøkerBarba
Kroner200 000
FaseUtvikling
FormatDokumentar
ProdusentAndreas B. Heide
Manus Andreas B. Heide
RegiMark Romanov
Om prosjektetNord av Nord er feature-length dokumentar basert på en seilas til drivisen nord for Svalbard i 2021. På et dypere plan så er det en reise inn i oss selv, som adresserer vår kjærlighet til turen hvor vi og konfronteres med hvordan vi som mennesker selv er delaktige i den pågående naturkrisen. Dette fremfor alt en fortelling som gjennom positiv historiefortelling ønsker å bidra til engasjement og håp for Arktis og havet.
23383Skyfri himmel
SøkerGHM Film
Kroner300 000
Fase Utvikling
FormatLang fiksjon
ProdusentGeir Mæland
ManusHanne Børresen Hagerup
Om prosjektet«Skyfri himmel» er et langfilmprosjekt , musikal, basert på et teaterstykket med samme navn. Musikk av Bjørn Eidsvåg LOG LINE: Skyfri Himmel handler om Anna som vokser opp i et kristent bedehusmiljø i en liten bygd i Rogaland og som prøver å manøvrere seg gjennom en verden som på den ene siden er preget av forventninger, religion og gamle tradisjoner, og som på den andre siden frister med utbrytertrang og ungdomsopprør.
Del posten