Søk
Close this search box.

DISSE HAR FÅTT STARTSTIPEND

Hvert år deles det ut Startstipender til unge filmskapere i Rogaland som drømmer om å lage sin egen kortfilm. Dette er en unik mulighet for deg som trenger litt penger til å få produksjonen på skinner. Du kan ikke søke penger til skoleprosjekter, eller kommersielle oppdrag. Ellers det det meste mulig. Du kan til og med søke støtte til manusveiledning fra en erfaren manusforfatter. Om du er usikker på om ditt prosjekt passer inn i ordningen, ta kontakt med oss.

Vilde Bakkevig (Haugesund) er helt i sluttfasen av sin kortfilm Venterommet. Vilde er Filmviter, manusforfatter og kulturprodusenter.

En liten jente sitter alene på et venterom til en ukjent offentlig tjeneste. På venterommet er det ingenting annet enn stoler for voksne og et lite bord med forskjellige leker til barn. Jenta leker entusiastisk med lekene som ligger på bordet mens hun ser opp hver gang en person går inn døren. Skuffelsen er tydelig på ansiktet hennes.

Einar Steensnæs Engedal (Haugesund) fikk tildelt et stipend og går i opptak i midten av juni. Kortfilmen heter Utenfor grensene. Einar er utdannet innen Fjernsyns- og multimediaproduksjon fra UiS.

Utenfor grensene handler om Herman som ankommer hjembyen sin Haugesund. Han er akkurat ferdig med å studere statsvitenskap og skal besøke foreldrene sine i noen dager. Han kjører rundt i byen, skole, gammelt hus, etc. Han føler at byen ikke er det samme lenger, at det nå virker tomt.

Magnus Dugdale (Stavanger) er utdannet skuespiller og har etterhvert en solid CV med erfaring fra film og teater. Filmen han skal lage heter Fore.

Fore som er kjærlig familiekomedie film som handler om en bestefar, far og sønn som tilbringer en dag sammen på golfbanen. «Fore» er jo et av de mest kjente begrepene fra golf som indikerer at man må være obs at en ball er ute av kontroll i løse luften, noe som også gjenspeiler denne familien, på relativt god måte. En ser en generasjonsforskjell på de ulike karakterene, men en lik konkurranseinstinkt.

Benjamin Bjørklund (Haugesund) er utdannet innen film og foto fra Nordisk Institutt for scene og studio.

Vinter Sonata er et intenst drama om å konfrontere fortidens traumer, om å finne styrke i hverandre, og om å søke etter frihetens sanne betydning når man står overfor ens egne innerste demoner.

Etter å ha returnert fra rehab møter Eva en mann som løfter henne ut av håpløsheten. Men vil dette sjansemøte føre henne nærmere fortiden hun har flyktet fra?

 

Mads Sterri Nilsen (Haugesund) har en master i film- og videoproduksjon.

Nok en solskinnsdag er en kortfilm som utforsker temaet alkoholmisbruk fra et barns perspektiv. Filmen tar oss med til en idyllisk sommerdag på Karmøy, hvor den perfekte fasaden til en familie raskt viser seg å være en illusjon. Vi følger to unge gutter, Lukas og Oliver, og ser hvordan deres opplevelse av foreldrenes rusmisbruk påvirker deres uskyldige sommerdag.

Jens-Olav Ørpen Hausken (Sola) har en Bachelor i enkamera og regi samt et årsstudium i filmvitenskap.

Kunstnerportrett av Nils Viga Hausken
Kort portrettet om lokal kunstner Nils Viga Hausken. Han er en anerkjent lokal broderi- og kuratorkunstner. Dokumentaren vil utforske hans liv, kunstneriske prosess og betydningen av hans arbeid innen moderne broderi. Ved å lage denne dokumentaren ønsker vi å fremheve en av de få mannlige broderikunstnerne i moderne tid og gi innsikt i hans unike tilnærming til håndverket.

Del posten