Søk
Close this search box.

MANUS-MENTOR

Har du en kanonidé til en fil, men får liksom ikke helt til å skrive dette som et manus? Du kan få hjelp av en erfaren manusforfatter.

Du kan søke om et MENTORSTIPEND i talentordningene. Her får du manusveiledning av en erfaren forfatter til å skrive ut og videreutvikle din idé eller historie. Du kan selv velge din mentor, men denne må godkjennes av Filmkraft.

Du avtaler med din mentor om en framdriftsplan for manusveiledningen. Det vanligste er mellom 5-10 timer. Hele beløpet skal gå til mentor som honorar.  Etter at du har søkt og mentoren er godkjent av oss, setter Filmkraft Talent opp en kontrakt med mentoren. I etterkant av tiltaket sender mentor en faktura direkte til oss.

Vi har ingen faste mentorer, men her er et lite knippe manusforfattere andre talenter har brukt tidligere.

KONTAKT

Adm.leder Jan Hauge
E-post: jan@filmkraft.no
Telefon: 915 91 217

Ved søknad om utvikling av manus til kort- eller langfiksjon: på et tidlig utviklingsstadium kan man gjerne først søke om å skrive synopsis eller treatment, for så senere å bruke disse som grunnlag til å søke om tilskudd til å skrive selve manuset. Den totale tilskuddsrammen på kr 50.000 (kortfilm) og kr 100.000 (lengre formater) kan derfor deles over flere søknader på samme utviklingsprosjekt.

Dersom man ønsker å gå rett på søknad til manus stilles det krav til et godt gjennomarbeidet treatment eller fyldig synopsis, evt. førsteutkast manus. Søknader til å skrive synopsis eller treatment stilles det noe mindre krav til, men må inneholde et klart og konkret premiss til fortellingen.

Jakob Rørvik er utdannet ved National Film & Television School i London. Hans TV-serie Dates in Real Life”får premiere på NRK høsten 2024.  I 2022 kom hans første spillefilm, den kritikerroste Thomas mot Thomas, som ble utviklet ved Sundance Screenwriters Lab. Han er også i forarbeid på sin andre spillefilm. Hans kortfilmer er vist ved festivaler som South By Southwest og Cannes – Cinéfondation, samt på online plattformer som Vimeo Staff Pick og Nowness.

Rolf Kristian Larsen startet sin skuespillerkarriere på Rogaland Barneteater, og er utdannet ved Statens Teaterhøyskole (KHIO). Han fikk  gjennombrudd med hovedrollen i filmen Mannen som elsket Yngve som også skaffet han en Amanda-nominasjon  for beste mannlige skuespiller for rollen som Jarle Klepp. Han vant i 2007 pris for beste skuespiller under Festival de cine fantástico de Málaga, for sin innstats i Fritt Vilt.

Terje Torkildsen debuterte i 2008 med ungdomsromanen Marki Marco. Torkildsen er utdanna norsklektor, men arbeider i dag som komikar, skodespelar og kulturprodusent, og er kanskje mest kjend som prinsippfast drosjesjåfør i filmen Mongoland frå 2001. Den litterære debuten, Marki Marco(2008), utvikla Torkildsen i samarbeid med 10. trinnet på St. Svithun skole i Stavanger. For boka blei Torkildsen tildelt Uprisen, etter å ha blitt stemt fram av 220 niendeklassingar over heile landet. Høsten 2009 kom Dystopia I – den første boka i serien DYSTOPIA 2014. Som Marki Marco er også desse bøkene skreddarsydd for utolmodige tenåringar. Torkildsen vann Uprisen for andre gong for Dystopia III i 2012. Torkildsen bur i Stavanger.

KONTAKTPERSON

Talentrådgiver

Geir Petter Røssland 

E-post:geirpetter@filmkraft.no
Telefon 48 600 187

Manusveildening. Maks 10 timer, kr 10 000. 

Personer mellom 18-35 år med fast bostedsadresse i Rogaland. Studenter kan søke med midlertidig adresse.

  • Manus, manusutkast, synopsis eller treatment.
  • Din CV
  • Mentors CV
  • Prosjektbeskrivelse
  • Framdriftsplan
  • Intensjonsavtale med mentor
  • Budsjett

2-4 ukers behandlingstid.

Etter at tiltaket er over skal det leveres en sluttrapport fra deg og mentor. Seinest to måneder etter at tiltaket er over.

Audiovisuelle verk - skrivepenger, utvikling og produksjon