ROGALERRET

et uformelt møtested for visning, debatt og samtale om film.

På KINOKINO 7. desember møter du disse prosjektene; Ska Sei! Hondre år med Siddisar, Evy & Alltid, Kampen om Narvik og fjøsnissen Kvarg. Programleder er Terje Torkildsen.

THOMAS MOT THOMAS

Kvantefysikeren Thomas er i ferd med å løse en av vitenskapshistoriens aller største gåter. Samtidig er han også deltidspappa for sønnen Aleksander, som mest av alt ønsker mer tid med faren sin. I det altoppslukende arbeidet med å bevise eksistensen av multiverset, begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere Thomas med livsvalgene han selv har tatt, og tvinger han til å finne svaret på det vanskeligste spørsmålet av de alle; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn. 

Premiere: 2022

Regi: Jakob Rørvik

Rollebesetning: Arthur Berning, Filip Mathias Eide, Hege Schøyen, Silje Storstein, Gard B. Eidsvold and Jan Gunnar Røise

Produsent: Maipo Film, Petter Onstad, Therese Naustdal

Manus: Jakob Rørvik

Foto: Andreas Bjørseth

 

FROM.BEYOND

From.Beyond er en eksperimentell kortfilm bestående av en rekke forskjellige perspektiver med referanser til både science-fiction, skrekkfilm og found footage. Gjennom et fragmentarisk narrativ skildrer filmen menneskets møte og håndtering av det utenomjordiske. Hva er det første steget i møte med det ukjente? Hva er det siste?

 

Regi: Fredrik S. Hana

Produsent. Cahtrine Wespestad

Manus: Fredrik S. Hana, Jamie Turville

Foto. Christer Runde

Lyddesign: Nils Viken

Komponist: Anders Hana

Klipp: Fredrik S. Hana

Animasjon: David Kumlin

Spesialeffekter: Michael Wallin

SI INGENTING

Musikkdokumentar som gir publikum et personlig innblikk i livet til artisten Marcus Kabelo Møll Mosele, også kjent som Kamelen.

Rapartisten Kamelen har de siste årene blitt kjendis i Norge. Selvsagt på grunn av musikken, men ikke minst på grunn av en røff livsstil og flere møter med politiet.
I kinofilmen SI INGENTING blir vi kjent med Marcus, mennesket bak artistnavnet Kamelen. Gjennom ærlige øyeblikk, spenstige virkemidler og et fett lydbilde får vi oppleve begge sidene av hans peronlighet: Samfunnsborgeren med profesjonell artistkarriere og livet på stell og den andre Marcus, han som lar ADHD’en få utløp gjennom å pushe alle grenser.

Programmet til Rogalerret 1. juni er klart. På Folken i Stavanger får du møte menneskene bak Tv-serien Alt du elsker, kortfilmene Attila og Supurbia samt dokumentaren The New Greatness.

 

Alt du elsker er produsert av Discovery/The Oslo Company med Stian Kristiansen på regi. Kan man elske en som hater?

 

Attila er produsert av TALLFILM; Den 12 år gamle gutten bor sammen med sin far. Mor er borte, og faren er frosset fast i bunnløs sorg. Når gutten møter den aggressive hunden Attila finner han uventet styrke. Regi Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen.

 

Supurbia med Alexander Gudmestad på regi. Et utopisk glansbilde av det moderne Norge og landets oljerike innbyggere. Filmen vises i sin helhet.
The New Greatness, Piraya Film/Torstein Grude. 17 år gamle Anya var en vanlig tenåring som drømte om å gjøre livet bedre i Russland. I 2018 ble hun arrestert og fengslet under fabrikkerte tiltaler om ekstremisme. Tre år senere kjemper hennes mor fremdeles en desperat kamp for å bevise sin datters uskyld.

Rogalerret presenterer kommende langfilmer, kortfilmer, dokumentarer og TV-serier, hvor publikum får mulighet til å se eksklusive klipp og møte folkene bak produksjonene.

Rogalerret er en møteplass for både filmbransjen og et kulturinteressert publikum.

Arrangementet presenterer kommende norsk film der publikum får mulighet til å se filmklipp og møte både filmskapere og skuespillere.

Datoer for 2022

16.mars Rogalerret, sted Sandnes Brygge. Havnegata 15, 4306 Sandnes

Program
UpNorth, Trond Giske – Makta Rår
Filmhimmelen, Hvem drepte Tina?
Filmavdelingen, Hysj

17. mars Rogalerret på turne, Bedehusets Bar & Bazaar i Haugesund
Program
Maria Lavelle, Holy Jail
Filmhimmelen, Hvem drepte Tina?
Filmavdelingen, Hysj

01. juni Rogalerret på Folken i Stavanger

21. september Rogalerret på Folken i Stavanger

07. desember Rogalerret, KINOKINO i Sandnes.

Arrangører av Rogalerret er Filmkraft.  Samarbeidspartnere er FOLKEN i Stavanger, KINOKINO i Sandnes og Bedehusets Bar & Bazaar i Haugesund.