FILMKRAFT TALENT

I FILMVERKSTED blir du med og lager en kortfilm fra start til slutt. Vi starter med en pitch som blir til et manus og til slutt den ferdige filmen som har premiere under TALENTTIMEN i desember.

Akkurat som i FILMROOKIES kan du velge hva du vil jobbe med og lære mer om – foto, lyd, lys, klipp eller scenografi. De fleste «rollene» i en filmproduksjon er bak kamera, så du har mye å velge mellom. Erfarne mentorer står klar til å lære deg alle sine triks for å få historien fortalt på best mulig måte.

I FILMVERKSTED vil man også jobbe med casting – altså finne riktige skuespillere til rollene. Om det er ditt manus som blir valgt ut kan du fritt velge hvilken funksjon du ønsker. Regi eller noe annet.

Et filmproduksjonsselskap har ansvaret for gjennomføringen av FILMVERKSTED.

FILMROOKIES er et samarbeid med Barne- og ungdomsteateret på Rogaland Teater. Et manus fra en scene blir filmet i fire versjoner med fire crew og fire regissører. I FILMROOKIES får du lære ALT om filmproduksjon. Du kan delta på flere måter – manus, regi, foto, lys, lyd, kostyme/sminke, scenografi, klipp/grade, lydmiks m.m. Uansett hva du velger får du hjelp av erfarne filmfolk som har jobbet med film i mange år.

Skuespillerne får vi låne fra BUT. De har lang erfaring fra teaterscenen – i FILMROOKIES får de øve seg på å spille foran kamera.

I FILMROOKIES er det et lokalt filmproduksjonsselskap som leder produksjonen fra start til slutt. De har ansvar for at du får den riktige opplæringen, at alt det tekniske utstyret funker, at filmen blir innspilt og klippet og klar til premiere under TALENTTIMEN 2023.

Er du nyutdannet eller nyetablert i filmbransjen kan du bli hospitant i et produksjonsselskap i Rogaland, eller et annet sted i Norge. Dette er en glimrende måte for deg til å bli kjent med filmbransjen, hvor du får teste ut hvordan det faktisk er å jobbe på reelle filmprosjekter. FILMKRAFT betaler din lønn etter Filmforbundets satser i inntil to måneder.

Hospitanten skal ikke erstatte en fagfunksjon, men være under opplæring og veiledet av en erfaren mentor. Produksjonsselskapet søker på vegne av hospitanten minimum to uker før hospiteringen starter. 

For mer info om hospitering les vårt regelverk pkt. 4.10.

Med et STARTSTIPEND på inntil kr 25 000 kan du få laget DIN egen kortfilm og se den på stort lerret under TALENTTIMEN i desember. Filmkraft Talent skal krediteres på etterteksten. Du kan låne film- og lydutstyr til produksjonen av Filmkraft Talent.

Du kan også søke TALENT MENTORSTIPEND. Her kan du få manusveiledning av en erfaren forfatter til å skrive ut og videreutvikle din idé eller historie.

TALENT REISE/KOMPETANSE er en ordning som gir unge mennesker muligheten til å delta på festivaler, workshops, kurs o.l. for å innhente kompetanse og inspirasjon til å jobbe med film.

For detaljer rundt søknader les vårt regelverk pkt 4.11 OG 4.12.

FILMKRAFT TALENT ønsker å nå bredt ut til filminteresserte ungdommer i hele Rogaland. For å klare dette er vi avhengige av gode samarbeidspartnere. Vil DU/DERE arrangere workshops eller andre tiltak for unge som vil lære mer om film?

Du kan være en profesjonell fagarbeider eller en kulturinstitusjon som har unge som målgruppe. 

Er du usikker på om ditt prosjekt passer inn i beskrivelsen, er det bare å ta kontakt med vår talentrådgiver.

For detaljer rundt søknaden les vårt regelverk pkt 4.13

 

Filmkraft kalender

Hold deg oppdatert på våre events