FILM ROOKIES regissører & filmcrew

Hvert år deltar rundt 40 unge skuespillere og filmskapere i FILM ROOKIES. I tillegg engasjeres en lokal filmprodusent og profesjonelle filmskapere fra den regionale filmbransjen til å delta som mentorer i prosjektet.

 

Manuset av Balder Scheen Jacobsen (18 år) er bearbeidet under veiledning av filmkonsulent Lars Skorpen fra Filmkraft.  Balders filmscene med tre ungdommer, hvor to av dem står ovenfor viktige veivalg i livet, skal nå realiseres.

 

Opptakshelg er satt til 9-10 mai. 1 opptaksdag per film. Skuespillere castes fra BUT v/Rogaland Teater.

 

FIRE REGISSØRER ER PÅ PLASS!

Vi har i den største søknadsbunken noen gang på FILM ROOKIES funnet frem til fire regissører som står klare til å ta utfordringen med å regissere Balders filmscene. De skal alle tolke hans filmscene og gjøre den til sin egen gjennom dette talentprosjektet. Det blir uthyre spennende og se de fire ferdige filmscenene under premiere i TALENTTIMEN 17. juni!

De fire utvalgte regissørene våre er: Lisa Ravna Rørmoen (23 år), Brage Norløff Grindeland (20 år), Samuel Rud Dale (23 år) og Frida Feline Nilsen (24 år). Alle med tilknytning til Rogaland.   Vi ser frem til å bli bedre kjent med våre fire regissører og følge dem frem mot ferdig tolkning av Balders filmscene. Vi ønsker samtidig og takke for mange flotte søknader på rollen som regi – aldri før har vi hatt en så lukurativ jobb med å velge de fire regissørene som skal få plass i prosjektet.

 

OM REGISSØRENE VÅRE:

Lisa Ravna Rørmoen (23 år) har Bachelor i Fjernsyns- og multimedieproduksjon fra UIS og hun holder nå på med et årsstudium i Bedriftsøkonomi. Lisa har opparbeidet seg produksjonserfaring via reklamefilmproduksjon og frilansjobbing i den profesjonelle filmbransjen i Rogaland. Lisa var en av ti deltakere i det halvårige Filmkraft Rogaland prosjektet KORTDOK2019. Lisa var også mottaker av FILMKRAFT START-STIPEND i 2019 og hennes dokumentarfilm fra dette prosjektet vil det bli vist klipp fra i TALENTTIMEN 17. juni sammen med nå da hennes tolkning av årets filmscene.

Brage Norløff Grindeland (20 år) har sin bakgrunn fra BUT v/Rogaland Teater. Brage deltok i Film Rookies som skuespiller i 2015. Han har gått på Ringerike Folkehøgskole hvor han laget sin første kortfilm og til høsten skal Brage studere Bachelor i filmregi ved NSKI i Oslo. Vi håper at han gjennom sin rolle som regissør vil stille sterkere når han nå skal ut å studere og har tro på at hans lidenskap for fortellinger som gir inntrykk vil hjelpe han godt nå som han tar utfordringen og regissere Balders filmscene.

Samuel Rud Dale (23 år) holder for tiden på med Master i film- og tv-seriemanuskript. Fra før har han en Bachelor i Film- og Tv-produksjon fra Universitietet i Bergen. Samuel har også produsert flere musikkvideoer og nettdokumentar om bandet Slutface ved siden av studier. Samuel gikk på Stavanger katedralskole og er opprinnelig Stavangergutt. Vi har gitt Samuel plass i prosjektet fordi vi har troen på at det å dyrke unge filmskapere som har ambisjoner om å skrive for film er veldig viktig. Dette leddet må styrkes her i Rogaland og vi er veldig glade for at Samuel vil bli med i FILM ROOKIES og ser frem til hans tolkning av Balders filmscene og regner jo med at han knytter nye vitkige kontakter for fremtidig virke her i regionen vår.

Siste utvalgte regissør i FILM ROOKIES i år er Frida Feline Nilsen (24 år). Frida gikk Media- og kommunikasjon ved Hetland VGS og har Bachelor i Electronic Music production. Frida har senere videreutdannet seg innen musikkproduksjon og opptaksteknikk ved UIS. Frida er mottager av flere stipender fra Filmkraft Talent – hvor det siste var FILMKRAFT START-STIPEND til kunstprosjektet «MUSIKK MASKINEN» som kombinerer det visuelle og egenkomponert musikk. Denne produksjonen får vi også se i TALENTTIMEN 17. juni. I tillegg til å kombinere musikk og film i sitt uttrykk har Frida opparbeidet seg produksjonserfaring fra diverse filmsett og jobbet både som lydkvinne og har vært regissør i flere filmkonkurranser. Hun hadde regi og komponerte musikken til «22.Falafel Pita», kortfilmvinner i et Filmkappløp arrangert av Filmkraft Talent i 2019. I tillegg produserte, co-regisserte og komponerte Frida musikken til kortdokumentaren «Floating City» som var deltaker i det profesjonelle konkurranseprogrammet under BIFF i 2019 sammen med Rebekka Torgersen. Det er veldig spennende og følge talentfulle Frida og vi syns det er veldig gøy at hun nå ønsker teste ut sine regissørevner i FILM ROOKIES.

 

Mentorer fra den profesjonelle filmbransjen i Rogaland vil guide de fire regissørene våre gjennom opptakene, og de vil få en unik mulighet til å både knytte verdifulle kontakter med bransjeaktører og potensielle fremtidige kollegaer.

Første møte er allerede onsdag 4. mars og lørdag 14. mars er det kick-off sammen med skuespillerne på teatret.

FILM ROOKIES CREW - plass til flere!

Vil du være med som crew under innspilling??

Søk deg plass i prosjektet ved å sende mail sammen med kontaktinfo og navn og alder og gjerne med CV hvor du skriver ønsket fagfunksjon: produksjonsleder, koordinator, produksjonsassistent, innspillingsleder, ha ansvar for kostyme, sminke, lys, lyd, foto og/eller klipp. Sistnevnte kan kombineres med å også være med på filmsett.

FILM ROOKIES retter seg mot dere i alder 16-30 år+ og dere må bo/høre til i Rogaland.

Mentorer fra den profesjonelle filmbransjen i alle fagfunksjoner og tekniske workshops vil bli avholdt av produsent i forkant av opptaksdagen.

Øvrig crew må være tilgjengelige for opptak 9 -10. mai.

Klippen låses 12. juni og premiere av de fire filmscenene skjer under TALENTTIMEN 17. juni.

Søknader om plass i crew rettes til produsent:

Elisabeth Røvær:(elisabeth.rovaer@screenstory.no )

Søknadsfrist:  10. mars!

 

FILM ROOKIES er et samarbeidsprosjekt mellom Filmkraft Talent, BUT v/Rogaland Teater, og en lokal filmprodusent, i år er dette SCREEN STORY. Det er Filmkraft Talent som finansierer prosjektet.